Ketvirtadienio pranešime žiniasklaidai A. Kubilienė akivaizdžiai meluodama aiškina, kad priėmimui pas gydytoją Santaros klinikose ji užsiregistravo kovo 12 dienai, nors yra elektroninės sistemos duomenys, kur fiksuota, kad ji registruota priėmimui penktadienį, kovo 9 d., o ne pirmadienį, kaip bando įrodyti savo kreipimesi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, rašoma pranešime spaudai.

Kreipimesi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją Seimo narė prašo įvertinti situaciją dėl jos apsilankymo Santaros klinikose ir teigia, kad valandą laukusi prie paskirto gydytojo kabineto sužinojo, kad jos registracija nėra fiksuota elektroninėje erdvėje. Tą pačią informaciją ji patvirtino ir trečiadienio „Info TV“ laidoje, kur aiškino: „Aš tikrai nesumaišiau dienų, [...] medicinine prasme šitie vaistai yra geriami 5 dienas ir eiti pas gydytoją antrą kartą neišgėrus vaistų dozės, na, aš nelabai medicinine prasme suprantu šito.“

Ponios A. Kubilienės žodžius paneigia turimi elektroninės registravimosi sistemos duomenys: galima matyti, kad Asta Kubilienė buvo užsirašiusi pas gydytoją kovo 9 d. 11.30 val. pirminei konsultacijai pas gydytoją – rezidentą.

Be to, šio pranešimo priede pateikiamas ir www.sergu.lt sistemos 2018 m. kovo 8 dieną 15.03 val. generuotas pranešimas A. Kubilienei, kuriame aiškiai matoma, kad vizitas numatytas kitą dieną, 11.30 val. Svarbu paminėti ir tai, kad pirmadieniais jos šeimos gydytoja ar gydytoja rezidentė dirba tik po pietų, tuo metu kovo 9 dieną – ryte, kaip ir numatyta.

Kovo 12 dieną atvykusi į Santaros klinikų Šeimos medicinos centrą ir supratusi, kad atvyko ne tą dieną, kai buvo registruota, tad joks priėmimas jai pagal šalies įstatymus nepriklauso, Seimo narė A. Kubilienė drįso imtis jai nepavestų pareigų šokdinti registratūros darbuotojus ir reikalauti pakviesti administracijos vadovus. Iš registratorės gavusi pasiūlymą būti apžiūrėtai gydytojos rezidentės, ji drįso tokį jau ir šiaip labai geranorišką perteklinį pasiūlymą atmesti reikalaudama, kad ją apžiūrėtų ne rezidentė, o gydytoja.

Tokiu būdu A. Kubilienė išsireikalavo, kad ją priimtų skyriaus vedėja, pas kurią pagal itin prastą Santaros klinikų praktiką, politikę palydėjo klinikų direktorė medicinai ir slaugai. Nors skyriaus vedėja ir yra šeimos gydytoja, tačiau tą dieną ji priėmimų neturėjo ir dėl Seimo narės kaprizų turėjo mesti tuo metu atliekamą administracinį darbą.

Tai, kad A. Kubilienė nesutiko, jog ją apžiūrėtų rezidentė, yra išskirtinis šokiruojantis šios istorijos faktas.

Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas Vytautas Kasiulevičius „Info TV“ patvirtino, kad registratorė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei pasiūlė gydytojos rezidentės konsultaciją, tačiau ši atsisakė: „Iš to, ką aš žinau, ji kreipėsi į administraciją tiesiogiai. Tai labai gaila, kad... [žurnalistė: „Ir tada ją skyriaus vedėja, kaip supratau, apžiūrėjo?“] Taip.“

Medikų sąjūdžio jaunieji gydytojai reaguodami į skandalingą A. Kubilienės elgesį aiškiai apibendrino: „Pilietinio pasyvumo laikai baigėsi. Mes norime matyti pavyzdžius, kurie skatintų likti Lietuvoje, dirbti dėl jos gerovės ir kurti joje mūsų visų ateitį.“

A. Maldeikienės nuomone, ypač ciniška, kad užuot pripažinusi savo klaidą ponia Kubilienė kaltina žiniasklaidą, tik paviešinusią faktą.

Stebėtina ir tai, kad A. Kubilienė net neišmano Lietuvos institucijų sąrangos ir savo pretenzijas žiniasklaidai nukreipia ne Visuomenės informavimo etikos komisijai, o prašo šį klausimą išnagrinėti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos, kuriai tokios funkcijos niekada nebuvo pavestos. Taip pat Seimo statute nerašoma, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra įgaliota aiškintis, kiek dienų kokius vaistus reikia gerti.

A. Maldeikienė įsitikinusi, jog vien tai, kad Seimo Sveikatos reikalų komitetui vadovauja asmuo, nesuvokiantis elementarių bazinių šalies politinės sąrangos ir procedūrinių detalių, yra grėsmė šalies demokratijai. Būtent tokie parlamentarai, kurie gindami savo asmeninį interesą, net nesistengia išsiaiškinti juridinių klausimų, ir yra tokio didelio visuomenės nepasitikėjimo Seimu giluminė priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)