Laišką A. Verygai atsiuntė S. Čaplinsko žmona Irma Čaplinskienė, kartu su A. Veryga dirbusi Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijoje. Dabar ji dirba ULAC ŽIV/ AIDS/ LPI ir hepatitų epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėja.

„Labas, Aurelijau, būk vyras ir pasišnekėk vyriškai, kaip siūlai kitiems. Kodėl bijai? Per stiprus pašnekovas? Ar išklausei visų nuomonę. Portaluose 14 tūkstančių laikų, palaikančių Saulių. Ar tau neatrodo, kad yra ir kita Lietuvos gyventojų nuomonė?

Tu visada turėjai jo ir mano palaikymą. Tai mėtysi profesionalus? Ar tau reikia pataikauti? Ir padlaižių? Gi tu ne toks, aš tave pažįstu nuo NST (Nacionalinės sveikatos tarybos – DELFI) laikų, kai dirbome kartu su NTAKK (Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicija – DELFI). Taigi, liksi vienas, jei šalia tavęs nebus charizmatiškų ir stiprių vadovų. Pažiūrėk, kiek darbščių ir patyrusių žmonių pabėgo iš sistemos, – rašoma laiške. – Žodžiu, gal tu irgi toje Japonijoje (šiuo metu A. Veryga yra išvykęs į Japoniją komandiruotei – DELFI) pagalvok, ar čia viskas gerai ir etiška iš tavo pusės, kolega? Ar tu valdai ministeriją, ar ministerijos mergos tave valdo? Pagalvok, kiek priešų dar įsigysi iš tų palaikinusių už Saulių. Ar tikrai tau to reikia? Tikiuosi, kad tu ne už narkotikų legalizavimą ir farmacinių bendrovių Pro projektus? Kur mes, kaip ir tu, turime stuburą. Pasišnekek ir tau bus aiškiau, kokie čia reikalai vyksta...

Linkėjimai,

I.“

Kaip pranešė ULAC atstovė spaudai, šiuo metu S. Čaplinskas pasiėmęs nedarbingumo pažymėjimą, o jo žmona I. Čaplinskienė oficialiai atostogauja.

I. Čaplinskienės laiškas A. Verygai

Ministerija vertina neigiamai

A. Verygos patarėja L. Bušinskaitė-Šriubėnė laišką, kurį ULAC vadovo žmona parašė ministrui į asmeninį paštą, vertina neigiamai.

„Pirmiausia dėl to, kad ULAC vadovas yra Saulius Čaplinskas ir būtent jis pats turi su ministru kalbėtis, o ne jo žmona ar kitas atstovas. Juk jis ir yra ULAC vadovas, – sakė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

– Be to, ministro A. Verygos nuomone, po tokio pobūdžio laiškų ULAC vadovo žmonai pačiai reikėtų pagalvoti apie savo elgesio vertinimą. Taip pat galime priminti jau išsakytą poziciją, kad SAM vadovybė ir ministras prof. S. Čaplinskui suteikia galimybę pasielgti vyriškai ir pačiam apsispręsti dėl savo tolimesnių darbų šioje pozicijoje. Jis turi galimybę apsispręsti, kol ministras A. Veryga lankosi Japonijoje. Jei jokio sprendimo nebus, po ministro vizito kitą savaitę laukia rimtas pokalbis apie tolimesnes galimybes eiti užimamas pareigas.

Taip pat, reaguojant į naujausią pasirodžiusią informaciją viešoje erdvėje dėl ULAC vykdytų viešųjų pirkimų, SAM dar šiandien kreipsis į STT su prašymu pradėti tyrimą ir įvertinti situaciją."

Praėjusio ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle paskelbtas įrašas, kuriame rašoma, kad interviu užkulisių metu ULAC direktorius S. Čaplinskas neigiamai vertina ŽIV infekuotus asmenis. Negana to, profesorius merginai adresuoja klausimą apie jos lytinį gyvenimą.

Po filmavimo S. Čaplinskas žurnalistės paklausė „kokia poza paskutinį kartą ji pajuto orgazmą". Taip pat samprotavo, kad tie tyrimai parodys, jog čia „ne dėl viruso, o dėl tų, atsiprašant narkomanų, ir pederesatų“.

A. Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė DELFI sakė, kad Sveikatos apsaugos ministras laukia iš ULAC vadovo S. Čaplinsko sprendimo – ministras jam suteikia galimybę pasielgti vyriškai ir priimti pačiam sprendimą dėl savo tolimesnių veiksmų.

Saulius Čaplinskas

Interviu dalyvavusi komanda Sveikatos apsaugos ministrui adresuoja peticiją, kuria raginama profesorių trauktis. Prie raginimų trauktis prisidėjo ir trys pacientams atstovaujančios organizacijos. Atvirą laišką šalies vadovams ir sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai pasirašė „Lygus lygiam savitarpio pagalbos grupė“, ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacija „Demetra“ bei Nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicija „Galiu gyventi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)