Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų, kurias planuojama skirti naujų veikliųjų medžiagų kompensavimui.

Vaistų gamintojai nurodė, kad taikys nuolaidas net 923 vaistams, o tai sudaro 45 proc. visų Kainyne esančių vaistų. Atsižvelgiant į tai, kad gamintojai nuolaidas gali deklaruoti iki Kainyno įsigaliojimo pradžios, tikėtina, kad vaistų, kurių paciento priemokai bus taikomos nuolaidos, skaičius dar padidės.

Turimi duomenys rodo, kad vaistų kainos jau yra ženkliai sumažėjusios, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu ir jos toliau mažėja.

Vaistai

Įsigaliojus naujajam Kainynui net 31 proc. vaistų, kuriuos gamina daugelis gamintojų, kainos pacientams bus mažesnės nei iki šiol.

Svarbu paminėti, kad dėl taikomų kainos mažinimo reikalavimų nebuvo išbraukta nė viena veiklioji medžiaga ir nė vienas plačiausiai vartojamas kompensuojamasis vaistas, kurių receptų yra išrašoma daugiausia. Todėl pacientai ne tik galės juos toliau vartoti, bet ir mokės už juos mažesnę priemoką.

Daugiau – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)