Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdyboje trečiadienį vakare buvo gautas Nacionalinio transplantacijos biuro pranešimas apie poreikį panaudoti pasieniečių sraigtasparnį donoro organams gabenti.

Suderinus reikiamas detales ir planuojamos organų persodinimo operacijos laiką, orlaivis „Eurocopter 145“ iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo ketvirtadienį apie 1 val. 30 min.

Šiauliuose pasieniečiai nusileido prie Respublikinės ligoninės esančiame stadione. Pilotams teko palaukti, kol po atliktos operacijos į VSAT orlaivį atskubėjo donoro širdimi nešina 6 medikų brigada su savo įranga.

„Eurocopter 145“ iš Šiaulių pakilo maždaug 3 val. 55 min. Po 45 minučių pasieniečių orlaivis jau tūpė Vilniuje, prie Santaros klinikų esančiame transporto žiede. Iš sraigtasparnio išlipę medikai, nešini ypatingu kroviniu, nuskubėjo į persodinimo operaciją.

5 val. ryto pasieniečiai jau leidosi savo bazėje Paluknyje.

VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras turi sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai skraidinami pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“.

Kaip informuoja Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, mirusio donoro organai viltį pasveikti suteiks šešiems ligoniams – be širdies iš donoro buvo paimti dar penki organai ir audiniai. Transplantacijos atliekamos dviejuose Lietuvoje esančiuose transplantacijos centruose – Santaros klinikose ir Lietuvos sveikatos mokslo universiteto ligoninėje Kauno klinikose. Nacionalinis transplantacijos biuras dėkoja visiems, dalyvavusiems donorystės procese.

Šiuo metu organų ir audinių transplantacijos laukia 398 recipientai. Šiemet atlikta 41 tranplantacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)