Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktorė Nora Ribokienė teigė, kad įmonė teikė klaidinančią informaciją pirkėjams, neva lazerinės terapijos priemonė „Motus“ atitinka medicinos priemonėms keliamus reikalavimus.

„Beje, perkant šią priemonę buvo siūlomos dovanos, o įsigyjant pristatymo metu - didelė nuolaida arba galimybė įsigyti prekę išsimokėtinai“, – pridūrė N. Ribokienė.

Nora Ribokienė

Pasak jos, šiais metais sulaukus skundų dėl ne prekybos patalpose platinamų medicinos priemonių, buvo atliktas neplaninis tikrinimas ir nustatyta, kad įmonė kavinės patalpose Vilniuje rengė pristatymą, siūlydama dalyviams įsigyti lazerinės terapijos priemones „Motus“.

Įmonės atstovė pristatymo metu išvardijo daugybę susirgimų, kuriems gydyti skirta ši priemonė. Be to, pasak Akreditavimo tarnybos vadovės, demonstravo nuotraukas prieš gydymą ir po jo.

Įmonės atstovė atkreipė dalyvių dėmesį į vaistų daromą neigiamą poveikį, išleidžiamas dideles pinigų sumas gydymui bei informavo, kad naudodama lazerinės terapijos priemonę „Motus“ ji ir jos šeima nebevartoja vaistų.

„Pristatymo metu buvo leista naudotis lazerinės terapijos priemonėmis, tačiau dalyviai nebuvo supažindinti su naudojimo instrukcijomis ir jose nurodytomis naudojimo kontraindikacijomis - nenaudoti esant vėžiniams susirgimams ar turint širdies stimuliatorius, o tai potenciali grėsmė žmonių sveikatai. Įmonė teikė klaidinančią informaciją pirkėjams, kad lazerinės terapijos priemonė „Motus“, kurios kaina 2599 eurai, atitinka medicinos priemonėms keliamus reikalavimus“, – tvirtino N. Ribokienė

Įvertinus pristatyme siūlytos lazerinės terapijos priemonės naudojimo instrukcijas, ženklinimą, įmonės pateiktus atitikties dokumentus, nustatyta, kad minėtas lazeris neatitinka medicinos priemonėms keliamų reikalavimų ir negali būti teikiamas į Lietuvos rinką bei naudojamas.

Už nustatytus teisės aktų pažeidimus nuspręsta įmonei surašyti administracinio nusižengimo protokolą.

„Vartotojai turi būti labai budrūs bei atidūs pirkdami medicinos priemones. Visų pirma, privalu įsitikinti, ar tikrai tokia prekė reikalinga ir tinkama. Esame gavę nemažai skundų dėl įvairių masažuoklių, čiužinių, lazerinių aparatų, skirtų individualiam naudojimui, kuriuos žmonės įsigijo prieš tai neįsitikinę šių gaminių tinkamumu. Dažnas tik pajutęs sveikatos pablogėjimą kreipėsi į gydytojus, kurie nurodė nedelsiant nutraukti tolesnį medicinos priemonės naudojimą. Ne pagal paskirtį naudojama ir netinkama konkrečiam žmogui medicinos priemonė gali pakenkti žmogaus sveikatai. Priemonės paskirtis, šalutinis poveikis nurodomas jos naudojimo instrukcijose, todėl prieš perkant gaminį vartotojas turėtų paprašyti susipažinti su šia informacija“, – atkreipė dėmesį N. Ribokienė.

Akreditavimo tarnyba dažnai gina mūsų piliečių teisėtus reikalavimus, įsigijus netinkamą medicinos priemonę.

„Nepasiduokite vilionėms įsigyti brangų gaminį, kuris neva padės nuo daugybės susirgimų bei negalavimų. Būkite budrūs ir visų pirma įsitikinkite, kad siūloma prekė atitinka medicinos priemonėms keliamus reikalavimus ir kad ja galima saugiai naudotis. Iškilus abejonių, kreipkitės patarimo“, – ragina Akreditavimo tarnybos direktorė N. Ribokienė.

Turintys informacijos apie ne prekybos vietose platinamas medicinos priemones, prašomi apie tai informuoti Akreditavimo tarnybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)