Ji būtų pradedama mokėti nuo pirmosios vaiko priežiūros dienos ir mokama ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos nariai Juozas Olekas ir Julius Sabatauskas užregistravo tai siūlančią Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisą.

„Kaip tik šiemet, kai daugelis darželių ir mokyklų paskelbė karantiną dėl gripo epidemijos, paaiškėjo problema, kad darželius lankančių vaikų tėvai galėjo gauti nedarbingumą ir prižiūrėti atžalas, o štai mokyklinio amžiaus vaikai buvo paliekami be priežiūros.

Todėl užregistravome pataisą, kad tėvai galėtų karantino metu prižiūrėti ir pradinių klasių vaikus iki penktos klasės imtinai ir gauti už tai nedarbingumo išmoką“, - sako LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Pagal dabar galiojantį įstatymą, karantino metu vienas iš tėvų galėdavo gauti nedarbingumo išmoką ir prižiūrėti ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantį vaiką iki 14 dienų, tačiau epidemijos metu uždaromi ne tik kai kurie darželiai, bet ir pradinio ugdymo įtaigos.

„Užtikrinus vieno iš tėvų, globėjų ar senelių buvimą su pradinių klasių moksleiviu, bus užtikrintas jo saugumas, tinkamai reglamentuota tėvų, globėjų ar senelių galimybė derinti darbą ir šeimos poreikius“, – sako įstatymo pataisos iniciatoriai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)