SAM pranešime spaudai rašoma, kad dėl pastaruoju metu viešojoje erdvėje padaugėjus pranešimų apie prastai atrodantį ir nekokybišką maistą, kuriuo kai kuriose šalies ligoninėse maitinami pacientai. sveikatos apsaugos ministras A. Veryga inicijuoja akciją. Jos metu SAM ir VMVT ekspertai vyks į šalies ligonines, kur tikrins ir vertins pacientams tiekiamą maistą ir sieks nustatyti pagrindines žmonių skundų priežastis.

Pirmas toks vizitas į atsitiktinai pasirinktas gydymo įstaigas numatytas jau trečiadienį.

„Pradedame akciją, kurios metu mobili ekspertų komisija iš SAM ir VMVT atstovų vyks į šalies ligonines, kur ne tik vertins maisto kokybę, bet ir teiks patarimus bei rekomendacijas, kaip pagerinti pacientams tiekiamą maistą, – „Facebook" antradienį rašė A. Veryga.

– Tikiu, kad vien tai, jog pradedame tokią akciją, ir žinojimas, jog mobili ekspertų komanda gali bet kada užsukti į bet kurią ligoninę ir įvertinti maistą, jau duos teigiamų rezultatų. Šios akcijos tikslas – ne bausti, o viešinti problemas bei patarti ir padėti gydymo įstaigoms jas spręsti.

Pirmasis toks vizitas į atsitiktinai pasirinktas gydymo įstaigas numatytas jau rytoj! Labai džiugu, kad kartu su ekspertais lankyti mūsų šalies gydymo įstaigas panoro ir žiniasklaidos atstovai, kurie ryt vyks kartu. Net neabejoju, kad toks susidomėjimas ir problematikos viešinimas prisidės prie teigiamų pokyčių, kurių visi laukiame!"

Ministro įsakymu sudaryta mobili ekspertų iš SAM komisija kartu su VMVT specialistais ne tik vertins maisto kokybę, bet ir teiks patarimus ir rekomendacijas, kaip pagerinti ligonių maitinimą.

„VMVT specialistai yra pasirengę bendradarbiauti ir aktyviai įsitraukti į visas iniciatyvas, kurios leistų užtikrinti, kad ligonių maitinimo kokybė gerėtų, taptų patrauklesne tiek maistingumo, tiek ir estetine prasme. Maisto ruošimo sauga ir tvarka maisto ruošimo skyriuose – dažniausiai yra gera, tad visuomenė jau seniai tikisi ne vien saugaus maisto, tačiau ir sveikatai palankesnio, įvairesnio ir patraukliau patiekto, jų poreikius ir įpročius labiau atitinkančio maitinimo visose valstybinėse įstaigose, ar tai būtų mokykla, vaikų darželis, ar sveikatos priežiūros įstaiga“, – sako VMVT direktorius Darius Remeika.

Ligoninės maistas

Akcijos metu kviečiame ligoninių personalą, pacientus ir jų artimuosius būti pilietiškais ir pranešti apie pastebėtas negeroves ir ligoninių maisto trūkumus. Turite pastabų, nusiskundimų ar pasiūlymų, kaip galima pagerinti situaciją? Siųskite maisto nuotraukas kartu su trumpais aprašymais, kuriuose būtų nurodyta, kurioje ligoninėje ir kuriuo metu buvo pateiktas kadre užfiksuotas maistas el. pašto adresu ligoninėsmaistas@sam.lt. Žmonių atsiųstos nuotraukos bei aprašymai bus talpinami SAM Facebook paskyroje.

Akcijos metu atsitiktine tvarka iš anksto nepranešusios apie numatomą vizitą mobilios ekspertų komandos aplankys daugelį šalies gydymo įstaigų.

Nuotraukomis dalinkitės ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)