Šios rekomendacijos suformuluotos atsižvelgiant į 40 tyrimų, kuriuose tirta, kaip vaikai ima mėgti sveikus maisto produktus, įskaitant vaisius ir daržoves.

„Mūsų tyrimo tikslas buvo apžvelgti ankstesnius tyrimus ir pasiūlyti tėvams rekomendacijas, kaip jie gali padėti savo vaikams sveikai maitintis nuo ankstytos vaikystės“, – sakė apibendrinančio tyrimo viena pagrindinių autorių Stephanie Anzman-Frasca iš Bufalo universiteto.

Taip pat reikia suvokti, kad sveikos mitybos įpročiai prasideda dar prieš gimstant. Mokslininkė pabrėžia, kad motinos mityba pasiekia vaiką per gimdą, taigi, jei nėščioji maitinasi sveikai ir pilnavertiškai, vaisius pripranta prie tų skonių ir siekia panašių maisto patirčių gimęs. Motinos mityba svarbu ir žindymo metu.

Kai vaikas jau ima pats valgyti, reikia nevengti pasiūlyti jam maisto, kurio jis anksčiau atsisakė. „Yra daug tyrimų, parodančių, kad ikimokyklinio amžiaus vaikai, kuriems nepatiko raudonosios paprikos arba moliūgai, po penkių ar šešių pakartotinių šių daržovių siūlymų, ėmė mėgti juos“, – pabrėžė S. Anzman-Frasca.