Mitybos specialistė Amanda Hamilton teigia, kad tam tikri maisto produktai tikrai palengvina savijautą, pablogėjusią padauginote gėrimų su laipsniais. Ir į geriausių tokių produktų dešimtuką pateko: kokosų vanduo, graikiškas jogurtas, avižos, riešutų sviestas, sriuba, lašiša, avokadai, kiaušiniai, pomidorai ir ruginė duona.

Tačiau svarbu ne tik, ką valgote. Svarbūs ir kiti dalykai. Štai keli patarimai.

1. Gerkite daug vandens

„Pamažu dienos metu siurbčiokite vandenį ir stenkitės išgerti 1,5-2 litrus. Tačiau nepamirškite, kad dalį vandens gausite su maistu“, – paaiškino A. Hamilton. Jūsų šlapimas turėtų būti šviesiai gelsvas. Jeigu jis tamsesnis, jums trūksta vandens.

2. Protingai rinkitės, ką valgysite pusryčiams

Jeigu skrandis prastai virškina, mitybos specialistė rekomenduoja valgyti kiaušinių su avokadais ir pomidorais. Dažnai jausdamiesi pagiringi norime ko nors saldaus. Todėl A. Hamilton siūlo pasimėgauti skrebučiu su riešutu sviestu.

„Jeigu ryte tiesiog negalite žiūrėti į maistą, pasigaminkite tirštą kokteilį su kokosu vandeniu, bananais, špinatais ir daug vitamino C turinčiomis uogomis. Taip ne tik atsigaivinsite, bet ir papildysite elektrolitų lygį organizme“, – pataria mitybos specialistė.

3. Pajudėkite

A. Hamilton rekomenduoja šiek tiek pajudėti, jeigu jūsų per daug nepykina. „Fizinis aktyvumas paspartins širdies ritmą ir medžiagų apykaitą, kas leis iš organizmo greičiau pasišalinti alkoholiui, nepamirškite gerti vandens“, – sakė ji.

4. Pasimėgaukite vonia su magnio druskomis

Jeigu niekas nepadeda, pasinerkite į karštą vonią su magnio druskomis. O vėliau gulkite į lovą.
Keli mitai apie pagirias ir neva padedančius dalykus

Kava

Kava gal jus ir išbudins, tačiau du pagrindiniai pagirių simptomai yra pykinimas ir drebulys. O kava abu juos gali paaštrinti.

Nesigydykite tuo, kuo susirgote

Ekspertės teigimu, pagirių sunkumą lemia alkoholio kiekis kraujyje ir tai, kaip greitai ir kiek jūs gėrėte.

„Iš tiesų pagirios labiausiai jaučiamos tuomet, kai alkoholio kiekis kraujyje yra beveik lygus nuliui. Tad iš esmės vėl išgerdami alkoholio tik pratęsiate agoniją“, – sakė ji.

Beje, neseniai atliktas tyrimas parodė, kad geriausiai su pagiriomis padeda kovoti sotus ir riebus maistas, pavyzdžiui, klasikiniai angliški pusryčiai.

Sisteminė mokslinių tyrimų analizė, kurios išvados buvo paskelbtos Britanijos medicinos žurnale, rodo, kad iš tiesų nėra įrodymų, kad egzistuoja kažkoks konkretus būdas palengvinti pagirias.
„Labiausiai padėsite savo organizmui tinkamai gerdami ir valgydami“, – sakė R. Lambert.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)