„Mūsų rentgeno aparatai blyksi tarsi per šimtmečio fotosesiją, o mūsų radiologijos technologai, gydytojai radiologai bei traumatologai dar neragavo savo pietų. Visa tai – paryčiais šalį sukausčiusio plikledžio išdaigų pasekmės, privertusios nemažą dalį miestiečių bei miesto svečių iškeisti įprastą maršrutą darban į kelionę pas mus gydytis traumų, patirtų paslydus ar patekus į autoįvykį,“ – pirmadienį vakare buvo rašoma Kauno Skubios medicinos klinikų „Facebook“ puslapyje.

Kauno klinikų atstovė Karolina Vaikšnoraitė informavo, kad pirmadienio vakarą į Skubios medicinos pagalbos centrą atvyko virš 200 pacientų, 35 proc. iš patyrę traumas. Šie žmonės eidami paslydo ir nugriuvo, daugiausiai buvo užfiksuoti kojų ir rankų sumušimai, lūžiai, patempimai, galvos sumušimai.

Į Vilniaus Respublikinės universitetinės ligoninės Skubiosios pagalbos skyrių pirmadienį vakare dėl traumų kreipėsi 132 asmenys. 16 iš jų su įvairiais lūžiais paguldyti į ligoninę.

Antradienį ryte šioje įstaigoje užfiksuota 30 atvejų, informavo Skubiosios pagalbos skyriaus vyresnysis gydytojas ortopedas-traumatologas Artūras Zubrickas.

Remiantis sinoptikų prognozėmis, šalti žiemiški orai trauktis neketina, todėl medikai ragina žmones pasirūpinti savo saugumu – avėti avalynę neslidžiu (karbuotu) padu, neskubėti

Daugiau informacijos, kaip apsaugoti savo sveikatą plikledžio metu, Kauno klinikų Skubiosios pagalbos skyriaus gydytojų parengtame vizuale:
Kaip išvengti traumų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)