Vilniečiui atsibodo jo paties atvaizdas veidrodyje – jis nusprendė sumažinti mimikos raukšles, palyginti odos tekstūrą. Apie kosmetikos priemones pasiskaitęs internete jis nusprendė, kad labiausiai jam padės cheminis pilingas (odos šveitimas chemine priemone). Vyras suprato, kad, jei priemonę nusipirks internetu ir procedūrą atliks namuose, jis smarkiai sutaupys.

Neturėjo tam žinių

Atlikęs cheminio šveitimo procedūrą, vyras po kurio laiko pajuto, kaip kaista jo veido oda, ilgainiui ji pradėjo kone degti. Galiausiai jo veide ėmė rodytis randai, atsirado pigmentinės dėmės (hiperpigmentacija).

Nebežinodamas ką daryti ir sunerimęs dėl savo sveikatos, vilnietis kreipėsi į kosmetologę. Ši sužinojusi apie savarankiškai atliktas procedūras, įvertino kliento būklę.

„Prieš atliekant giliuosius cheminius pilingus, veido oda turi būti specialiai paruošta – tam paskiriami preparatai. Atsižvelgiant konkretaus žmogaus į odos būklę, tipą bei jautrumą tam tikros priemonės naudojamos 30–60 dienų prieš procedūrą, kombinuojama su kitomis procedūromis, kad veido oda įprastų, būtų galima išvengi šalutinių reakcijų, odos regeneracijos. Atliekant visus veiksmus, žmogui teikiama informacija apie po procedūrinį laikotarpį, – pasakojo kosmetologė Akvilė Martinkutė. – Žmogus, atlikęs tokią procedūrą savarankiškai, neturėjo išmanymo, jo oda nebuvo paruošta, įvyko nudegimas, todėl susiformavo randai ir hiperpigmentacija. Trichloroacto rūgšties cheminį šveitimą gali atlikti tik medicininį išsilavinimą turintis žmogus.“

kosmetologė Akvilė Martinkutė

Kodėl verta kreiptis į specialistą?

Specialistės teigimu, žmonės, norėdami sutaupyti pinigų kosmetinėms paslaugoms ir procedūras atlikdami patys namuose, neretai pasidaro sau meškos paslaugą. Dažnai atliekamos ne tos procedūros, naudojamos ne tos priemonės, nes žmonės neteisingai būna nusistatę savo odos būklę ir tipą.

Kosmetologė paaiškino, kodėl patariama kreiptis konsultacijai į specialistą, jei žmogus turi odos problemų. „Konsultacijos metu aptariamas gydymo planas, nustatomas paciento odos tipas, parenkamos tinkamos ir reikalingiausios priemonės. Žmonės dažnai nesikreipia į specialistus norėdami sutaupyti, tačiau kai kuriose įstaigose tokios konsultacijos yra nemokamos, – sakė kosmetologė A. Martinkutė. – Rekomenduoju kreiptis į specialistą, kuris parinktų konkrečiam žmogui tinkamas kosmetikos priemones. Neretai pakeitus priemones, veido odos būklė kardinaliai pagerėja.“

Truks ilgiau, kainuos daugiau

Šiuo konkrečiu atveju, kuomet po cheminio šveitimo vyro veido oda tapo randuota ir su pigmentinėmis dėmėmis, pasak kosmetologės, estetinę būklė pagerinti galima, tačiau tai užims laiko ir pareikalaus papildomų išlaidų. Šio vyro veido odai bus taikomas kombinuotas gydymas karboksiterapija, plazmoliftingu, taip pat ir rūgštiniu šveitimu, tačiau šįkart – specialiai paruošiant odą procedūroms.

Kosmetologė A. Martinkutė pastebi, kad dėl informacijos gausos, žmonės, siekdami sutaupyti, daug ką linkę pasidaryti patys. „Per savo darbo praktiką turėjau ne vieną atvejį, kai klientas savarankiškai bandęs pagerinti savo odos būklę, dar labiau jai pakenkė. Žmonės, kurie perka preparatus nesuprasdami jų paskirties gali ne tik pabloginti odos būklę, bet ir sveikatą, – pažymi specialistė. – Dažniausiai savarankiški eksperimentai baigiasi liūdnais rezultatais, kuriuos ištaisyti prireikia daug daugiau laiko, išlaidų ir psichologinės stiprybės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)