Šių metų birželio 1 d. Seimo priimtais Farmacijos įstatymo pakeitimais Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai suteikta teisė vykdyti kontrolinius pirkimus tik po to informuojant kontroliuojamą asmenį ir pateikiant kontroliuojančių pareigūnų dokumentus.

Viešojo administravimo įstatymo pataisomis nustatyta ir patikslinta kontrolinio pirkimo sąvoka.

Pagal įstatymą, „kontrolinis pirkimas - prekių ir (ar) paslaugų pirkimas, vykdomas atliekant ūkio subjekto veiklos neplaninį patikrinimą, kurio tikslas - nustatyti, ar ūkio subjektas parduoda prekes ir (ar) teikia paslaugas laikydamasis teisės aktų nustatytų reikalavimų.„

Kaip projektų svarstymo metu yra sakiusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, farmacinės paslaugos kontrolė nepriėmus šių įstatymų pataisų yra neįmanoma.

„Kalbama ne tik apie pigesnių vaistų siūlymus ar nesiūlymus. Yra kalbama apie visos farmacinės paslaugos teikimo kontrolę. Tai yra tai, kaip farmacininkas pasakoja, kaip jis konsultuoja savo klientą, ar jis kalba ir konsultuoja dėl vaistų suderinamumo ir kitų dalykų, kurie yra numatyti ir yra pareiga konsultuoti. Mes turime užtikrinti adekvačią farmacinių paslaugų kontrolę, o ne tik kontroliuoti tada, kada iš anksto pasakome, kad mes kontroliuosime, ir paliekame laiko kontroliuojamam subjektui iš tiesų pasirengti kontrolei“, - sakė A. Širinskienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)