Moliūgų sėklos yra mėgstamos dėl savo ypatingo skonio. Sėklos turtingos mono-, polinesočiųjų riebalų rūgščių, jose didelis skaidulų kiekis, baltymų, mineralų – ypač cinko, magnio ir kalio, vitaminų, folio rūgšties ir kitų maistinių medžiagų.

Moliūgų sėklos turi su uždegimu kovojančių savybių, kurios ypač naudingos turint prostatos ir šlapimo sistemos problemų. Sėklos puikiai tinka ir gerai širdies veiklai palaikyti, atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant kraujospūdį.

Moliūgų sėklos gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo: ląstelienos moliūgų sėklose yra nemažai, todėl tai puiki priemonė užkietėjimo prevencijai ir gydymui.

Moliūgų sėklos – puikus odos, plaukų draugas. Kasdienis jų vartojimas kovoja su priešlaikiniu senėjimu. Tiesa, ne tik odos, bet ir viso organizmo ląstelių. Moliūgų sėklos skatina parazitų pasišalinimą iš organizmo.

Vienai gydymo dozei reikėtų nuo 100 iki 150 gramų (vaikams) ir nuo 200 iki 250 g (suaugusiesiems) sėklų. Vartojamos tuščiu skrandžiu. Derėtų priminti, jog gydymo tikslais vartojamos moliūgų sėklos turi būti šviežios, žalios, nevirtos ir nekepintos.

Beje, iš moliūgų sėklų galima pasigaminti ir sirupo kosuliui bei bronchitui gydyti. Reikės 60 g moliūgų sėklų; 2 šaukštų medaus; 200 ml vandens; 20 lašų pikio tinktūros. Sumaišykite visus ingredientus maišytuve. Vartokite šio mišinio po 1 arbatinį šaukštelį 5 kartus per dieną. Jį gali vartoti vaikai, vyresni nei 2 metų, tačiau dozę nuo 2 iki 7 metų vaikams reikia sumažinti perpus.

Skaitykite daugiau čia.