Moteriai, kuri pristatoma Zhang slapyvardžiu, ėjo 35-oji nėštumo savaitė. Spalio 2 dienos rytą ji buvo nusiųsta į Kinijos Pekingo universiteto Šendženo ligoninę, kai pajuto stiprius pilvo skausmus, savo oficialiame socialinio tinklo „Weixin“ puslapyje pranešė ligoninė. Be vis stiprėjančio pilvo skausmo, Zhang gydytojai nustatė, kad moteriai kyla problemų su kraujospūdžiu, pulsu ir kvėpavimu.

2016 metais, likus vos keletui mėnesių iki pastojimo, Zhang buvo atlikta viena operacija, kurios metu iš jos gimdos buvo pašalinti fibroidai – nepiktybiniai dariniai, galintys augti palei gimdos sienelę. Iš moters medicininės istorijos sužinoję apie šią operaciją, gydytojai nedelsiant atliko tyrimą ultragarsu, kuris parodė „didelę gimdos randų plyšimo tikimybę“.

Išsiaiškinę šią diagnozę, gydytojai vos per penkias minutes pristatė Zhang į operacinę. Operacijos metu chirurgai išvydo vaisiaus kojytę, kuri pro 7 cm pločio plyšį gimdoje buvo išsikišusi į pilvo ertmę.
Medikai teigė, kad po ankstesnės operacijos gimdoje liko randų, kurie padidino gimdos sienelės plyšimo riziką – pastaroji būklė vadinama trūkusiu nėštumu.

Tokia komplikacija ištinka mažiau kaip penkias moteris iš tūkstančio, kurioms anksčiau buvo atliktas cezario pjūvis. Jei moteris laukiasi pirmą kartą arba jeigu jai anksčiau nebuvo darytas cezario pjūvis, tokio trūkimo tikimybė yra kur kas mažesnė. Netgi po gimdos fibroidų operacijų tokie plyšimai būna itin reti.

Zheng atveju tiek jai pačiai, tiek vaisiui buvo iškilęs didelis infekcijos pavojus, bet chirurgams pavyko sėkmingai ištraukti ir apsaugoti kūdikį. Pranešama, kad Zhang ir jos naujagimis dabar yra laimingi ir gerai sveiksta.

Šis reiškinys yra itin retas, bet nėra negirdėtas. Pernai vienai 33 metų moteriai pro 2,5 cm gimdos sienelės plyšį taip pat išlindo vaisiaus kojytės. Praėjus šešiems mėnesiams po operacijos, gydytojai pranešė, kad motina ir jos sūnelis jaučiasi puikiai ir yra sveiki, nepaisant tokios keistos gyvenimo pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)