Gydytojas, daugiau kaip du dešimtmečius padedantis persirgusiems vėžiu pacientams atgauti jėgas, yra parašęs apie 200 straipsnių. Daugumoje jų gvildenamos fitoterapijos problemos, rašoma apie augalinio maisto naudą sveikatai, slaugą. Nemaža dalis darbų parengta bendradarbiaujant su klinicistais ir mokslo darbuotojais. Savo žiniomis J. Ruolia noriai dalijasi ir su medikais, ir su visuomene. Daugelis žolininko veikalų yra sukėlę audringų diskusijų, rašoma pranešime spaudai.

J. Ruolia drebia į akis viską, ką galvoja. „Durnai gyvent žmogaus pasirinkimas“, – sako paklaustas, ar teisūs vegetariškos mitybos besilaikantys tėvai, nusprendę taip pat maitinanti vaikus. „Ateina tėvai su spermatozoidų nuotraukomis, kur tas spermatozoidas vaikšto, lyg būtų litrą šnapso išgėręs“, – taip jis atsiliepia apie tuos, kurie, pasirinkę audringą gyvenimo būdą, galiausiai nusprendžia susilaukti vaikų. Kone kiekvienas J. Ruolios pasakytas žodis tampa aršių ginčų objektu. Jis nebijo kritikuoti, mokyti ir yra absoliučiai įsitikinęs tuo, ką daro ir sako.

Dėl ko Juozas Ruolia tarybiniais metais buvo stebimas saugumo? Ką garsus fitoterapeutas naudojo anatomijos pažinimo eksperimentams? Kodėl jis kimba į atpalus visiems, kurie populiarina kitokią mitybą ir kitokį gyvenimo būdą?

Pokalbis su fitoterapeutu J. Ruolia – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimo būdas“ antradienį 20.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)