Dėl skiepų klausimo moteris nesutaria su savo buvusiu vyru, todėl konfliktas persikėlė į teismą. Berniuko tėvas Jasonas Horne‘as mano, kad sūnus privalo būti paskiepytas nuo gyvybei pavojingų ligų, tokių kaip tymai, kiaulytė ir raudonukė, bet jo buvusi žmona mano kitaip.

„Jau geriau atsidursiu už grotų gindama tai, kuo tikiu, nei nusileisiu dėl kažko, kuo visiškai netikiu, – sakė moteris. – Kodėl iš karto palaikomas tėvas, kuris nori skiepų? O kaip dėl mano, kaip motinos, pasirinkimo?“

Pirmą kartą Rebeccai Bredow oficialiai buvo nurodyta paskiepyti sūnų dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau ji to nepadarė. Dabar moteris turėjo devynmetį sūnų paskiepyti iki spalio 4 d. Kiek anksčiau ji su buvusiu vyru sutarė, kad sūnus bus paskiepytas per tam tikrą laiką, kad visi skiepai nebūtų atlikti iš karto.

Mičigano valstijos mokyklos reikalauja, kad vaikai būtų paskiepyti prieš jiems einant į darželį bei vėliau iki septintos klasės. Tačiau valstija leidžia tėvams atsisakyti skiepų dėl religinių įsitikinimų, ir R. Bredow norėjo pasinaudoti šia teise.

Moteris baiminasi, kad skiepai pakenks jos sūnui, nors moksliniai tyrimai ir griežtas tikrinimo procesas įrodo, kad vakcinos yra saugios.

„Neduok Dieve, skiepai jam pakenks. Man reikės juo rūpintis. Aš nusprendžiau neskiepyti, ir tai yra mano pasirinkimas. Nesu prieš skiepus, tačiau tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas“, – teigia amerikietė.

Berniuko tėvas sako, kad visa ši byla yra susijusi ne su skiepais, o su bendromis vaiko auginimo teisėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)