Kefyras yra įtrauktas į naudingiausių produktų pasaulyje sąrašą. Taigi gerti jį daugiau nei sveika – ir bet kuriuo paros metu. Kefyras – universalus produktas virškinimui sureguliuoti. Šviežias kefyras vidurius laisvina, senas (pastovėjęs ilgiau kaip 3 dienas) – priešingai, kietina. Kefyras pasižymi švelniu šlapimą varančiu poveikiu.

Dėl to jį gerti rekomenduojama visiems, turintiems bėdų dėl tinstančių galūnių ir padidėjusio kraujospūdžio. Kefyrą gerkite kuo tuštesniu skrandžiu. Ir su kuo mažiau priedų. O jeigu kefyrą geriate išskirtinai savo malonumui, jis nesugadins nei rytinio, nei dieninio, nei vakarinio meniu. Gerti kefyrą nakčiai sveika ne ką mažiau, nei gerti jį kitu paros metu

. Dar daugiau: išgertas prieš einant gulti, kefyras gerina žarnyno florą ir stiprina miegą. Jame esantys pieno baltymai turi daug aminorūgšties triptofano – bene svarbiausio produkto kokybiškam ir ramiam miegui. Jeigu metate svorį arba tiesiog norite jį išlaikyti stabilų, puodelis kefyro padės suvaldyti apetitą pačiu sunkiausiu paros metu – vakare.

Piktnaudžiauti kefyru prieš miegą nereikėtų nebent žmonėms, iš kurių organizmo labai greitai pasišalina skysčiai, antraip neišsimiegos visą naktį, nes turės lakstyti į tualetą. Jiems saugiausias variantas – stiklinaitė kefyro dvi valandos prieš miegą.