Iššūkio „30 dienų be kavos“ iniciatorė Vitalija Jankauskaitė sako, kad anksčiau kavos gėrimas jai buvo nepakeičiamas ritualas, bet dabar, įveikusi iššūkį, ji pasižada kavos negerti dar kurį laiką.

„Kai pastoviai susitikinėji kavinėse, įeini ir iškart sakai: man juodos kavos. Aš iš tikrųjų gerdavau juodą kavą be cukraus, be pieno – be nieko. Tiesiog gryną juodą kavą. Ir kai dienos pabaigoje pajunti, kad tavo širdis labai stipriai plaka, kad nebegali pamiegoti, kad visada jautiesi lyg streso būsenoj (...) supranti, kad reikia kažką daryti su tuo“, – sako V. Jankauskaitė.

Pasak pašnekovės, visiškai atsisakius šio gėrimo, savijauta stipriai pagerėjo: dingo mieguistumas, sulėtėjo širdies plakimas.

Pagerinti savijautą norėjo ir iššūkio „30 dienų be cukraus“ iniciatorė Milda Noreikaitė. Mergina sako esanti smaližė ir mano, kad tai jai tik padėjo įveikti iššūkį.

„Labai svarbu, kad pats žmogus ta problemą turėtų, nes kas iš to, jei aš dabar suorganizuočiau iššūkį be alkoholio, kai aš ir taip negeriu alkoholio. Tai man nebūtų iššūkis, aš neturėčiau jautrių išgyvenimų, kuriais galėčiau pasidalinti, ir niekas manimi netikėtų“, – teigia M. Noreikaitė.

Būtent iššūkis be cukraus – populiariausias. Jo iniciatorė sako, kad tai parodo, jog cukraus vartojimas – didelė problema, o tokie iššūkiai – būdas pradėti pokyčius.

Išsamiau apie 30 dienų iššūkius – Danielės Patapaitės reportaže.