Siekiamybė – moteriški apvalumai

Pranešime spaudai asmeninis moterų treneris Martas Kalendra teigia, kad moterys dažniausiai pradeda intensyviai sportuoti, norėdamos pagražinti viso kūno formas, tačiau dailūs sėdmenys beveik visada būna vienas iš svarbiausių akcentų. „Pastebiu tendenciją, kad apatinė kūno dalis tampa svarbesnė net už dailų pilvo presą. Daugelis šiuolaikinių moterų neslepia, jog idealiausia figūra, jų akimis, priklauso garsiajai atlikėjai Beyonce ar seksualiajai Jenifer Lopez“, – pasakoja M. Kalendra.

Sporto treneris pabrėžia, jog visada, atsižvelgiant į moters figūros tipą, reikia galvoti apie viso kūno treniravimą. „Kūnas, visų pirma, turi būti tvirtas, stangrus, o riestam užpakaliukui suformuoti prireiks reguliariai treniruotis mažiausiai metus bent po tris kartus per savaitę ir, žinoma, tinkamai maitintis – juk net 80 proc. rezultato lemia tai, ką valgome“, – patirtimi dalijasi M. Kalendra.

Anot plastikos chirurgo D. Samsanavičiaus, sportas gali prisidėti dailinant sėdmenis, tačiau gyvename amžiuje, kai daugelio dienotvarkė yra kruopščiai suplanuota, todėl intensyvioms, varginančioms ir atkaklioms treniruotėms moterys ne visuomet randa laiko. Taip pat ne visais atvejais norimą rezultatą galima pasiekti vien tik intensyviai sportuojant ir teisingai maitinantis.

„Sėdmenis padidinti chirurginiu būdu dažniausiai siekia merginos, genetiškai turinčios plokštesnį užpakaliuką ir norinčios apvalesnių formų, taip pat, numetusios daug svorio per trumpą laiką. Staiga atsikračius daug kilogramų, net ir jauname amžiuje, audiniai sukrenta ir sėdmenys pasmunka“, – pasakoja gydytojas.

Sportas nepakeis genetikos

„Visoms, siekiančioms turėti stangrų ir tvirtą užpakaliuką, rekomenduoju reguliariai atlikti pratimus, aktyvinančius sėdmenų raumenyno darbą – pritūpimus, įtūpstus, kojų kėlimą atgal, dubens kėlimą, lipimą laiptais. Toms, kurios neturi sporto salės abonemento, patariu lipti laiptais bent iki penkto aukšto kasdien – tai padės sėdmenims sustangrėti“, – teigia M. Kalendra.

Asmeninis moterų treneris neslepia, kad riestą užpakaliuką suformuoti sportuojant užtrunka. „Klientėms taip pat dažnai tenka nusivilti išgirdus, kad užsibrėžto tikslo pasiekti vien tik sportu neįmanoma, mat net ir atkakliausios treniruotės negali pakeisti kaulų struktūros. Jei moters dubens kaulai platūs, sportas jų nesusiaurins, taip pat ir nepadidins, jei jie labai siauri. Sportuojant galima sumažinti riebalinį audinį, auginti raumeninį, tačiau pakeisti kaulų struktūros neįmanoma“, – tvirtina M. Kalendra.

Plastikos chirurgas D. Samsanavičius pabrėžia, kad kiekvienos moters kūnas yra individualus, todėl ir sėdmenų dydis ir forma turėtų būti proporcingi viršutinei kūno daliai, o pirmiausia – krūtinei.

„Plastinėje chirurgijoje, taip pat kaip ir sporte, svarbu išlaikyti viso kūno proporcijas. Vadovaudamiesi šia taisykle pacientei rekomenduojame tinkamiausią operacijos tipą. Populiariausia – sėdmenis užpildyti savais audiniais. Tokios operacijos metu yra persodinami riebalai iš pilvo, juosmens, šlaunų sričių į sėdmenų viršutinę dalį. Ši operacija gali pastebimai pakoreguoti visą moters figūrą – pašalinti nepageidaujamų riebalų perteklių juosmens ir šlaunų srityse ir suteikti apvalesnę formą sėdmenims“, – pasakoja gydytojas.

Anot D. Samsanavičiaus, neretai pasitaiko atvejų, kuomet sėdmenys yra labai plokšti iš prigimties, mergina yra itin liekna ir beveik neturi riebalinio audinio. Dažnai tokio sudėjimo merginoms norimo rezultato nepavyksta pasiekti vien tik sportu, o ir natūralių kūno riebalų nėra pakankamai, kad juos būtų galima sėkmingai persodinti į sėdmenis. Tokiu atveju rekomenduojame atlikti sėdmenų formos ir dydžio korekciją silikoniniais implantais. Operaciją atliekame visame pasaulyje pripažintu metodu, kuomet raumuo apgaubia implantą – taip sėdmenims suteikiama norima forma. Šis metodas yra saugus ir užtikrina estetiškai patrauklų vaizdą“, – profesine patirtimi dalijasi plastikos chirurgas.

Po operacijos nederėtų apleisti sporto

Gydytojas atkreipia dėmesį, kad nors ir sėdmenų didinimo chirurginiu būdu rezultatas matomas jau po 3-4 mėnesių, kai dalis persodintų riebalų sunyksta ar visiškai sugyja siūlės, o intensyvaus sporto rezultatą galima pamatyti praėjus mažiausiai metams, tačiau geriausi plastinės chirurgijos rezultatai yra pasiekiami tuomet, kai reguliariu sportu užsiimama ir po operacijos.

Specialistai sutaria, kad padidinti ir padailinti sėdmenis pavyks tuomet, jei atsižvelgsime į individualų figūros tipą, galimybes ir trokštamą rezultatą. „Svarbu rasti balansą ir nepamiršti, jog ir kokybiškiausiai atliktos plastinės operacijos rezultatas labai priklauso nuo pačių pacienčių indėlio – geriausią efektą garantuoja pakankamas fizinis aktyvumas, subalansuota mityba ir, žinoma, specialistų pateiktų rekomendacijų laikymasis“, – priduria D. Samsanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)