Edinburgo universiteto mokslininkai ką tik užbaigė tyrimą, kurio rezultatai parodė – auksas sustiprino vaistų, kuriais buvo gydytas plaučių vėžys, poveikį.

Aukso nanodalelių įliejo į cheminį mokslininkų naudotą prietaisą.

Su žmonėmis aukso nanodalelės dar neišbandytos, bet tikimasi, kad vieną dieną su tokiu prietaisu sumažinti šalutinį chemoterapijos poveikį, tiesiogiai veikiant ląsteles ir nepažeidžiant sveiko audinio.

Auksas – saugus metalas, jis gali paspartinti, suintensyvinti chemines reakcijas.

Edinburgo universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad šią aukso ypatybę galima pritaikyti gyviems organizmams, nesukeliant jokių šalutinių poveikių.

Prietaisą mokslininkai išbandė su žuvimis dryžuotosios danijos ir padarė išvadą, kad jį galima naudoti su gyvūnais.

Edinburgo universiteto mokslininkai atliko tyrimą, bendradarbiaudami kartu su Saragosos nanomokslo institutu Ispanijoje.

Edinburgo universiteto tyrėjas daktaras Asieris Uncitis-Broceta teigė: „Atradome naujų, iki šiol nežinotų aukso ypatybių. Mūsų tyrimai rodo, kad metalą galimą naudoti, labai saugiai suleidžiant vaistų į auglių vidų. Reikia atlikti nemažai tyrimų, prieš taikant šį metodą pacientams, bet mūsų tyrimas – žingsnis į priekį. Tikimės, kad vieną dieną su panašiais prietaisais chirurgai galės taikyti chemoterapiją tiesiai augliams ir sumažinti žalingą poveikį sveikiems organams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)