Trečiadienį Laisvės al., Kaune Kauno apskrities policijos pareigūnai kartu su Kauno klinikų Kraujo centro darbuotojais minėjo Pasaulinę kraujo donorų bei Gedulo ir vilties dienas. Nors iš pirmo žvilgsnio taip neatrodo, tačiau šias dienas sieja labai daug bendro, rašoma pranešime spaudai.

Gyventojai buvo kviečiami padovanoti tai, kas gali padėti išsaugoti kitiems gyvybę – raginami tapti neatlygintinais kraujo donorais.

Šioje akcijoje dalyvavę policijos pareigūnai susirinkusiems priminė saugaus elgesio kelyje svarbą, demonstravo vaizdinę medžiagą iš skaudžių eismo įvykių, dalinosi prevencine informacija. Na, ir, žinoma, tapo neatlygintinais kraujo donorais. Šį kartą neatlygintinai kraujo duoti atvyko per 40 pareigūnų.

„Tai yra tęstinė mūsų akcija. Kasmet mes du kartus metuose organizuotai važiuojame duoti kraujo. Būtent tam, kad idėja „Ginti.Saugoti.Padėti.“, o būtent padėti žmonėms – būtų gyva. Akcija birželio mėnesį yra skirta vaikų gynimo dienai. Siekiame padėti segantiems vaikams, kuriems reikia kraujo, kraujo komponentų. Kraujo duoti keliaujame geranoriškai, jokios prievartos nėra. Visi keliaujame su šypsenomis, jaučiamės ir vėl atlikę gerą darbą. Svarbiausia pati idėja.“ – apie akcijos svarbą kalbėjo Kauo Patrulių rinktinės vadas Gintaras Gatulis.

Kauno klinikų Kraujo centro vadovės Dianos Remeikienės teigimu šiuo metu kraujo trūkumo nėra, tačiau visada reikia būti pasiruošus.

„Nors šiuo metu didesnio kraujo trūkumo Kauno klinikose nėra, kraujo yra kelioms dienoms, tačiau realiai kraujo atsargų reikia turėti kelioms savaitėms. Todėl būtina, kad kadsien donorai ateitų duoti kraujo. Nors praeiviai nedrąsūs, tačiau susidomėjimas tikrai yra. Vienas kitas praeivis nusprendžia tapti neatlygintinu kraujo donoru. Mes džiaugiamės kiekvienu išdrįsusiu prisidėti. Tiaip pat mes norime pasveikinti visus donorus. Džiaugiamės, kad labai padeda patrulių rinktinė, ne tik kraujo davimu, bet ir tokių akcijų organizavimu.“ – kalbėjo D. Remeikienė.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad kiekvienais metais kraujo ir jo komponentų perpylimas padeda išgelbėti milijonus žmonių gyvybių, prailgina pacientų, sergančių sunkiomis ligomis, gyvenimo trukmę ir pagerina jų gyvenimo kokybę. Be kraujo perpylimo nebūtų įmanoma atlikti daug sudėtingų medicininių procedūrų ir chirurginių operacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)