Mažyliai gimė prieš pora savaičių Virdžinijos Sandraugos universiteto Medicinos centre Ričmonde. Mamai buvo atlikta cezario pjūvio operacija, rašo CNN.

Skaičius

Beveik du dešimtmečius Ajibola Taiwo, kilusi iš Vakarų Nigerijos, ir jos sutuoktinis Adeboye bandė susilaukti vaikų. Deja, nesėkmingai. Pernai lapkritį pora nesitvėrė džiaugsmu, kai ultragarso tyrimo metu išgirdo keturių širdelių plakimą.

Per paskesnį tyrimą, vykusį šių metų, sutuoktiniai dar labiau nustebo sužinoję, kad iš tikrųjų taps šešetuko tėvais.

„Labai jaudinausi, – prisimena Adeboye Taiwo. – Mes laukėmės pirmą kartą.“

Rizikos

Šešetukas gimsta itin retai. 2015 metais Jungtinės Valstijose gimė beveik keturi milijonai kūdikių. Kiek tarp jų buvo šešetukų ar dar daugiau kūdikių vienu metu? Tik dvidešimt keturi.

Šešetuko gimdymas reikalauja daug pastangų ir puikiai koordinuoto specialistų darbo. Vos tik pora sužinojo besilaukianti šešeto, buvo suformuota 40 žmonių komanda ir iškart pradėjo gimdymo ir reanimavimo treniruotes, kad būtų užtikrinta, jog atėjus lemiamai dienai viskas klostytųsi sėkmingai.

„Per paprastą pamainą būna vienas, galbūt du, priešlaikiniai gimdymai, paprastai tarp jų būna tarpas. Mes turėjome koordinuoti darbą su savo kolegomis Neontologijos intensyvios terapijos skyriaus, kad vienu metu būtų priimti šeši anksčiau laiko gimę kūdikiai“, – sakė gydytoja Susan Lanni.

Kai nėštumas pasiekė 30 savaičių, atėjo metas šešetukui išvysti pasaulį. Mažyliai gimė gegužės 11 dieną, 8 valandą 26 minutės.

Jų svoris svyravo nuo 737 gramų iki 1,33 kilogramo. Vis dėlto, trys berniukai ir trys mergaitės jautėsi gerai.

„Tai nuostabus medicinos pasiekimas, kuris nebūtų įmanomas be išskirtinės mūsų akušerių ir neontologų komandos koordinacijos“, – sakė Virdžinijos Sandraugos universiteto Vaikų ligoninės Neontologijos intensyvios terapijos skyriaus vadovas Russellas Mooresas.

Ajibola Taiwo po savaitės buvo išrašyta iš ligoninės. Jos mažylių būklė gera, tačiau jie ir toliau lieka prižiūrimi Neontologijos intensyvios terapijos skyriaus darbuotojų.

„Tikiuosi, kad mažiausias iš mano šešių vaikų užaugs ir pasakys: „Buvau toks mažas, bet pažiūrėk į mane dabar“, – sakė mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)