Dėl vaiko sužalojimo aplinkybių teisėsauga šią savaitę atnaujino tyrimą.

Tyrimas dėl šio vaiko sužalojimo aplinkybių buvo nutrauktas pernai gegužę, jis atnaujintas po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pavedimu atlikto patikrinimo, BNS pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūra nurodė, kad tokiose bylose neturėtų likti jokių abejonių dėl tyrimo išsamumo, objektyvumo bei priimtų sprendimų pagrįstumo, todėl jį atnaujinus renkami papildomi duomenys, prašoma specialistų išvadų, atliekami ir kiti tyrimo veiksmai.

Tąkart sakyta, kad medikų išgelbėtas baisius sužalojimus patyręs keturmetis visam gyvenimui liko neįgalus. Nors gydytojai buvo šimtu procentu įsitikinę, kad vaikas sumuštas, teisėsauga patikėjo mamos ir patėvio versija, kad vaikas nukrito nuo laiptų.

Ketvirtadienį popiet Kauno klinikų atstovai DELFI patvirtino, kad vaikas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį mirė. Klinikų atstovai prašo gerbti artimųjų privatumą ir negalėjo suteikti daugiau informacijos.

Aiškinsis, kodėl vaikas springo

2015 metų gruodžio 14 dieną motina atvežė į Vilkaviškio ligoninę maždaug 4 metų berniuką. Motina prašė medikų nustatyti, ar jos vaikui nenutiko nieko blogo, ar jis nepatyrė lūžių. Rentgenu lūžių nenustatyta.

Po dviejų savaičių tą patį vaiką motina su patėviu į ligoninę atvežė ištiktą komos. Tėvai aiškino, kad vaikas valgė mėsą su duona ir paspringo.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad ekspertai yra nustatę, kad berniukas iš tikrųjų springo ir jeigu patėvis nebūtų vaiko gaivinęs, jis būtų miręs.

Atnaujinto tyrimo metu bus aiškinamasi, kodėl springo vaikas, ar jis nebuvo patyręs smurto.

Prieš metus ši keturmečio iš Vilkaviškio rajono nuotrauka apskriejo žiniasklaidą. Ši istorija priminė ir tragediją Kėdainių radjone, kur patėvis įtariamas keturmečio užmušimu. Skirtumas tik tas, kad pirmu atveju vaiko gyvybę pavyko išgelbėti.

Jį pamačius medikams nekilo abejonių.

„Jis buvo gal kiek mažiau sudaužytas ir sumuštas nei vaikas iš Kėdainių. Nors tėvai visą laiką teigė, kad jis nukrito nuo laiptų. Šio vaiko sužalojimai labai panašūs į amžiną atilsį iš Kėdainių, kiek pamenu, ypatingai odoje, viso kūno mušimai. Antra, jei gerai pamenu, vaikas į Vilkaviškio ligoninę atvežtas, kada jau pradėjo trikti sąmonė. Sumušimai buvo pakankamai panašūs, tik antram vargšeliui nepasisekė“, – prieš kiek daugiau nei mėnesį DELFI sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Su visa daug įtarimų keliančia istorija galite susipažinti čia.

Kaip trečiadienį skelbė naujienų portalas tv3.lt, po patirtų traumų berniukas tapo neįgalus. Jis dažnai gulėdavo ligoninėje dėl potrauminių komplikacijų.

„Neoficialiais duomenimis, prieš savaitę į Kauno klinikas atvežtas vaikas esą užspringo. Ir tai galėjo sukelti klinikinę mirtį“, - rašo tv3.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)