Klaipėdos verslo ir paslaugų mokyklos auklėtinis į Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamentą šiandien perkeltas iš Klaipėdos vaikų ligoninės, į kurią jis buvo paguldytas sekmadienio vakarą.

„Jo būklė yra kraštutinai sunki. Tai medicininis terminas. Kitaip tariant, jis svyruoja tarp gyvybės ir mirties, darome viską, kad jį išgelbėtume“, – teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Vaikinas gyveno mokyklos bendrabutyje, nes yra iš Klaipėdos rajono. Penktadienį jis išvyko namo, o savaitgalį namuose pasijuto labai blogai, todėl tėvai sekmadienio vakarą jį ir atvežė į Klaipėdos vaikų ligoninę. Jam buvo diagnozuota meningokokinė infekcija. Paciento būklė vis sunkėjo, todėl antradienį jis buvo perkeltas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Meningokokinę infekciją sukelia bakterijos. Pirmiausia uždegimas prasideda galvos smegenyse, vėliau gali būti pažeisti ir kiti vidaus organai. V. Janušonis neslėpė, jog mirtingumas nuo šios ligos yra gana didelis.

„Sunku pasakyti, kodėl vaikinas susirgo. Tačiau dažniausiai būna taip, jog ta bakterija jau yra mumyse arba ja užsikrečiame iš aplinkos, nusilpsta imunitetas, ir ji pradeda veikti, taip sukeldama meningokokinę infekciją“, – teigė V. Janušonis.

Žinia apie sunkia liga susirgusį vaikiną Klaipėdos verslo ir paslaugų mokyklą pasiekė pirmadienio vakarą.

Antradienį mokykloje jau apsilankė visuomenės sveikatos saugos specialistai, kurie moksleiviams ir mokytojams aiškino, kaip derėtų elgtis, pakabino reikalingą informaciją, kad su ja galėtų visi susipažinti.

Dalis moksleivių, nenorėdami užsikrėsti, į pamokas atėjo su apsauginėmis kaukėmis. Pamokos nėra atšauktos, kol kas nukeltas tik šį penktadienį turėjęs vykti šimtadienis.

„Visi, kurie pastarosiomis dienomis bendravo su sergančiu vaikinu, turėtų atidžiai stebėti savo būklę. Panikuoti išties neverta, tačiau stebėti reikia. Jei prasidės karščiavimas, silpnumas, galvos skausmai, nors vienas šių požymių, būtina nedelsiant kreiptis į gydytojus. Kažkokių profilaktikos priemonių neįmanoma imtis, juk visiems neskirsi antibiotikų. Pasikartosiu, jog dabar visiems labai svarbu stebėti savo būklę“, – tvirtino V. Janušonis.

Teigiama, jog dar viena mergina šioje mokykloje antradienį pasijuto prastai. Ją apžiūrėjo medikai, tačiau meningokokinės infekcijos požymių nenustatyta. Nepaisant to, mergina stebėjimui ligoninėje palikta parai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)