Akcijos idėja – SMS žinute priminti kiekvienam mobiliuoju telefonu besunaudojančiam Lietuvos gyventojui, kaip svarbu laiku pasitikrinus sveikatą užkirsti kelią vėžiui, rašo Ligonių kasų išplatintame pranešime spaudai.

„Tai nedažnas atvejis, kada viešasis ir privatus sektorius suvienija jėgas kovai už gyvybę. Jei manoma, kad vėžys yra didžioji mūsų laikmečio liga, tai altruistinis žiniasklaidos indėlis čia tiesiog būtinas. Tad Delfi vardu kviečiu jus – močiutes, senelius, mamas ir tėčius, vaikus ir anūkus paraginti savo artimuosius ir aplinkinius pasitikrinti laiku“, – teigia Delfi direktorius Vytautas Benokraitis.

Lietuvos žmonės turi galimybę pasitikrinti sveikatą pagal 4 vėžio prevencines programas: gimdos kaklelio vėžio prevencinė programa pradėta vykdyti 2004 m., po metų atsirado dar dvi programos – krūties ir prostatos vėžio, o 2009 metais pradėta žmones prevenciškai tikrinti ir dėl storosios žarnos vėžio.

„Ši socialinė akcija yra išskirtinis viešojo, nevyriausybinio ir privataus sektorių bendradarbiavimo iniciatyva – galimybė priminti ir paskatinti žmones labiau rūpintis savo bei artimųjų sveikata ir pasinaudoti galimybe nemokamai pasitikrinti sveikatą“, – teigią sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Pasak VLK informacinių technologijų departamento direktoriaus, laikinai vykdančio VLK direktoriaus funkcijas, Aurimo Baliukevičiaus, iš 1,5 mln. žmonių, kuriems rekomenduojama pasitikrinti sveikatą pagal prevencines programas, šia galimybe pasinaudoja tik kas antras žmogus, todėl svarbu išsiųsti žmogui žinią, kad atrastų laiko pasitikrinti sveikatą.

POLA prezidentas Šarūnas Narbutas primena niūrią statistiką: Lietuvoje kasmet diagnozuojama per 18 tūkst. naujų vėžinių susirgimų, trečdalio vėžinių susirgimų galima išvengti, todėl ši iniciatyva – galimybė išgelbėti gyvybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)