Kaip rašoma pranešime spaudai, atnaujintas diagnostikos centras, į kurį per 2016 m. – 2017m. sausį investuota 1,6 mln. Eur., pacientus pasitiks ne tik atnaujintomis patalpomis, bet ir ten sumontuota išskirtinės komplektacijos naujausia diagnostine įranga. Centre sumontuotas naujas 64 sluoksnių kompiuterinis tomografas GE Optima, kuris ne tik pagerins atliekamų tyrimų kokybę bei padidins paslaugų prieinamumą ir sunkiems ligoniams, ir profilaktiškai sveikatą norintiems pasitikrinti žmonėms, bet ir suteiks papildomą apsaugą dėka įdiegtos apšvitos dozės mažinimo programos (angl. Dose-excellence).

Magnetinio rezonanso tomografijos tyrimai šiame diagnostikos centre pacientams bus atliekami nauju, 2017 metų, išskirtinės komplektacijos 1,5 T galingumo MRT tomografu GE Optima 450w. Ši pažangi diagnostikos priemonė paciento apžiūrą padės atlikti itin optimizuotomis sekomis, tad gydytojams specialistams tai padės atlikti daugiau nuodugnių tyrimų ir tokiu būdu palengvins sunkių ligonių apžiūrą bei gydymo taktikos parinkimą.

Be to, Šiaulių apskrities gyventojams nuo šiol bus atliekami ir tokie specializuoti tyrimai, kaip prostatos multiparametrinis MRT tyrimas, biocheminis kelio sąnario kremzlės žymėjimas ir viso stuburo bei viso kūno MRT tyrimai.

Kaip teigia „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas, Šiaulių diagnostikos centras yra vienas pirmųjų bendrovės centrų, kuris iki šiol sėkmingai plėtoja PPP partneryste (Public-private partnership) paremtą bendradarbiavimą su viešosiomis įstaigomis.

„Viešojo ir privačiojo medicinos sektoriaus bendradarbiavimas labai svarbus. Sujungę jėgas ir pasitelkę naujausias medicinos technologijas galime užtikrinti kokybiškesnę ir operatyvesnę pagalbą kiekvienam, kuriam tuo metu ji yra būtina“, – teigia V.Orlovas.

Medicinos diagnostikos paslaugas visoje Lietuvoje teikiančių diagnostikos centrų tinklas „Affidea Lietuva“ veiklą pradėjo 2005 m. Lietuvoje veikia 10 „Affidea Lietuva“ diagnostikos centrų, įsikūrusių Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Druskininkuose bei Utenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)