Iš viso sąraše yra 248 medžiagos, informuoja CNN.

Į sąrašą įtraukti penki virusai:

- žmogaus imunodeficito virusas, 1 tipas (ŽIV 1)
- žmogaus T ląstelių limfotropinis virusas, 1 tipas,
- Epšteino-Baro virusas,
- su Kapoši sarkoma susijęs pūslelinės virusas,
- Merkelio ląstelių poliomos virusas.

Manoma, kad šie virusai sukelia apie 20 vėžio rūšių – akių, plaučių, skrandžio, kelių tipų limfomą ir kt.

„Turint omenyje, kad apie 12 proc. vėžio atvejų žmonėms sukelia virusai, o nuo minėtų penkių virusų nėra skiepų, dar svarbesnės darosi prevencinės infekcijų mažinimo strategijos, – teigė pranešime sveikatos apsaugos srities specialistė Linda Birnbaum. – Pavyzdžiui, ŽIV / AIDS puola organizmo imuninę sistemą, kuri svarbi saugantis nuo vėžio. Jei jūsų imuninė sistema nusilpo, jums veikiausiai bus didesnė tam tikrų vėžio rūšių rizika.“

Kobaltas ir kobalto komponentai, kurie išskiria kobalto jonus organizme arba jo išorėje, dabar irgi laikomas kancerogenu.

Kobaltas – natūralus elementas, kurio yra metalo lydiniuose, pvz., karinėje įrangoje, pakraunamose baterijose ir pan. Tiesa, kobaltas vitamine B12 yra nežalingas, jis neišskiria kobalto jonų.

Žinoma, net ir užsikrėtus virusu, patyrus radiaciją ar pan., nebūtinai susirgsite vėžiu. Mokslininkų teigimu, dalis žmonių yra jautresni dėl genetikos, įtakos turi gyvenimo būdas, mityba, amžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)