Prireikė medikų pagalbos

Trečiadienio popietę į Kauno klinikų vaikų Skubios pagalbos skyrių atgabentas dvejų metų vaikas, kuris, kaip įtariama, buvo apsvaigintas psichotropinėmis medžiagomis. Kaip DELFI informavo Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas, pacientas atgabentas tiesiai iš vaikų darželio.

„Vakar po pietų dviejų metų vaiką mama atsivežė tiesiai iš darželio „Bitutė“ į Kauno klinikų vaikų skubios pagalbos skyrių. Mamai pasirodė, kad vaikas buvo vangus, mieguistas. Vertinant tokius klinikinius simptomus ir nematant kitos priežasties (nes vaikas nekarščiavo) buvo nuspręsta atlikti testą. Šlapime rasti benzodiazepinų pėdsakai. Tai reiškia, kažkokiu būdu į vaiko organizmą pateko šios grupės medikamentas. Kokia forma, neaišku“, - sakė jis.

Kauno policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 140 str. 3 d. - dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia iki 2 metų laisvės atėmimas.

Istorija ne pirma?

Panašu, kad ši istorija nė vienintelė nutikusi šiame darželyje

Į DELFI kreipėsi kaunietė Milda (vardas pakeistas, duomenys redakcijai žinomu – DELFI). Jos dukra taip pat iki šiol lanko darželį „Bitutė“. Tiesa, netrukus mergaitė bus pervesta į kitą ugdymo įstaigą. Prieš porą metų jai nutiko visiškai tokia pati situacija.

Mergaitė darželį pradėjo lankyti 2014 metų rudenį. Tėvai iškart pastebėjo, kad pasiėmus dukrelę ji sunkiai atpažįstama – buvo labai vangi, sunkiai bendravo ir reagavo į aplinką.

Tėvai kreipėsi į šeimos gydytoją, šis rekomendavo pasikonsultuoti su psichiatru. Šis teigė, kad galbūt mergaitė sunkiai adaptuojasi darželyje. Tačiau tėvai buvo kitos nuomonės – drąsi ir komunikabili mergaitė buvo lyg nesava.

Mamai kilo įtarimų, kad dukrai duodama kažkokių medikamentų.

„Aš nuėjau tiesiai pas direktorę ir pasakiau, kad dukrai duodami kažkokie vaistai. Aš to negalėjau įrodyti, tačiau buvau tikrai ir pareikalavau dukrą perkelti į kitą grupę“, - DELFI pasakojo mama.

Perkėlus mergaitę į kitą grupę baigėsi ir problemos.

DELFI žiniomis, ketvirtadienį buvo šaukiamas minėtos grupės vaikų tėvų susirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)