Vos 545 gramus svėrusi Macey Micklethwaite praktiškai tilpo tėčio delne. Ji gimė 25-ąją nėštumo savaitę – tai vos septyniomis dienomis vėliau nei baigiasi aborto leidimo Jungtinėje Karalystėje laikas.

Tai buvo antras kartas, kai šeimai nusišypsojo fortūna, mat tėtis Rhysas vos prieš kelias savaites pateko į siaubingą motociklo avariją. 33 metų motina Karen Dawkins iš Vusterio apie savo nėštumą sužinojo tik 18 jo savaitę.

Kiek daugiau nei po mėnesio ji buvo priversta gimdyti dukrą 15 savaičių anksčiau laiko, nes medikai įspėjo porą, kad mažylė greičiausiai neišgyvens. „Kai gimė, ji buvo mano delno dydžio.

Žiūriu į nuotraukas ir galvoju, kad ji iš išvaizdos net nepriminė kūdikio, tačiau aš visą laiką galvojau „oho, kokia mažylė“. Ji šitaip kovojo, kad išgyventų. Džiaugiuosi ją turėdama“, – savo laimės neslėpė mama.

K. Dawkins, dirbanti aludės vadovo pavaduotoja, sužinojo apie savo nėštumą 18 savaitę, kai apsilankė pas gydytojus. Ji pasakoja: „Macey tėtis pateko į motociklo avariją ir atsidūrė ligoninėje. Jeigu būtų sekunde paskubėjęs, būtų praradęs gyvybę. Nėštumo mano mintyse net nebuvo. Nuėjau pas gydytoją ir jis pasakė, kad esu 18 savaičių nėščia. Tai buvo žavi naujiena“.

Ir nors planiniai skenografijos tyrimai 20 ir 22 savaitėmis rodė, kad viskas gerai, tačiau dar po trijų savaičių poros laukė šokas. „Nuėjau susitikti su savo akušere ir ji pasakė, kad mano kraujo spaudimas siaubingai aukštas. Turėjau iškart vykt į ligoninę“, – prisimena K. Dawkins.

Ji buvo nusiųsta į Glosteršyro karališkąją ligoninę, tačiau kitą dieną buvo perkelta į Saint Michael’s ligoninę Bristolyje, kuri turi atskirą akušerijos ir ginekologijos skyrių.

Po tolimesnių tyrimų būsimai mamai buvo diagnozuotas sunkus nėščiųjų preklampsijos atvejis – tai sveikatos sutrikimas, kai placenta nustoja normaliai funkcionuoti, todėl kūdikis neaprūpinamas reikiamu deguonies ir maistinių medžiagų kiekiu. Kadangi organizmui buvo vis sunkiau palaikyti Macey gyvybę, kilo mamos kraujo spaudimas.

„Pamenu, kaip sėdėjau ligoninėje su Rhysu ir gerai jaučiausi. Maniau, kad jie išsiųs mane į namus. Nesuvokiau grėsmės, kol manęs neperkėlė į Saint Michael’s ligoninę. Tada negalėjau patikėti tuo, ką girdžiu. Kai sužinojau, kad kažkas blogai, nesulaikiau ašarų. Jie suprato, kad Macey nustojo augusi 23 savaitę“, – toliau pasakoja moteris.

Gydytojai iš pradžių bandė atidėti Cezario pjūvį, kad padidintų Macey šansus išgyventi. „Konsultantas pasakė man, kad mėgina išsaugoti ją, nes kiekviena papildoma diena gali reikšti skirtumą tarp gyvybės ir mirties. Tačiau galiausiai jie pasakė, kad dabar arba niekada. Jie privalėjo operuoti, kad Macey liktų gyva. Jaučiau baimę ir nerimą, niekada nesitiki atsidurti tokioje situacijoje. Tačiau tiesiog turi tai įveikti“, – jaudinančias akimirkas prisimena K. Dawkins.

Cezario pjūvis buvo sėkmingas, Macey gimė vasario 20 dieną. Kadangi mergaitė buvo tokia mažytė, o mama vis dar labai silpna, teko naujagimę pervežti į intensyvios terapijos skyrių.

Pirmąsias dvi dienas mama negalėjo aplankyti savo dukrelės, todėl žiūrėjo naujagimės nuotraukas. Per tą laiką Macey svoris nukrito iki 450 gramų.

„Praėjus dienai kai susilaukiau jos, buvo mano gimtadienis. Jos gimimas tapo labai džiaugsminga proga. Sakyčiau, kad tai buvo geriausia mano gyvenimo diena. Buvo gera, kad jai viskas gerai ir ji pati kvėpuoja, – sako K. Dawkins – Tik aš labiau negalavau, nei man atrodė. Sutriko mano kepenų veikla. Pirmąsias dvi dienas negalėjau jos apkabinti“.

Pamažu abi, mama ir dukra, ėmė stiprėti, nors Macey dar teko susikauti su infekcijomis ir mitybos sunkumais. Kai galiausiai mergaitė buvo išleista namo, jai jau buvo penki mėnesiai.

Dabar mergaitei aštuoni mėnesiai ir ji sveria 3,855 kilogramo – tai vidutinis laiku gimusio naujagimio svoris. „Ji yra tiesiog normalus kūdikis. Ji maža, tačiau kitus sparčiai vejasi. Sveikatos ir raidos požiūriu ji juda pirmyn. Tai nuostabu, kiek ji įveikė“, – džiaugsmo neslepia laiminga mama.
Šeima sulaukė paramos iš labdaros fondo „Cots for Tots“, kuris renka lėšas neišnešiotiems kūdikiams skirtai įrangai ir suteikia nemokamą apgyvendinimą kūdikių tėvams ir broliams bei seserims Saint Michael’s ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)