Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad asociacija „Sporto renginiai“ tradicinį tarptautinį bėgimą surengė dešimtą kartą, trečius metus iš eilės šio bėgimo šūkis - „Aš bėgu už organų donorystę“. Bėgimas spalio mėnesį organų donorystės temai skiriamas neatsitiktinai – kaip tik šį mėnesį minima Pasaulinė ir Europos organų donorystės ir transplantacijos diena.

Į šiųmetinį, trečiąjį, bėgimą buvo nutarta pakviesti visus organų donorystės ir transplantacijos proceso dalyvius, be kurių darbo organų donorystės ir transplantacijos procesas nevyktų taip sklandžiai ar net iš viso būtų neįmanomas.

Taigi šiandien prie starto linijos bėgimui rikiavosi gydytojai, laboratorijų darbuotojai, sraigtasparnių pilotai, policininkai, muitininkai, kai kurių – ir šeimos nariai. Iš viso NTB šiemet suburtoje komandoje – kone šimtas bėgikų, nors pageidaujančiųjų bėgti buvo kur kas daugiau.

Bėgikai įveikė 3,5 km, 10 km ar 20 km bėgimo distancijas arba rinkosi 3,5 ir 10 km šiaurietiško ėjimo rungtį. Kiekvienas dalyvis gavo po atminimo medalį. Tačiau kalbinti bėgikai prisipažino, kad jiems svarbu ne tik atminimo medalis, bet ir galimybė bėgti už kilnų tikslą – organų donorystę – ir taip atkreipti visuomenės dėmesį.

Nors kasmet NTB bėgimui už organų donorystę pakviečia vis kitokių specialybių ar likimų žmonių, kai kas šiame renginyje dalyvauja kasmet.

Trečius metus iš eilės dešimties kilometrų distanciją įveikė 9 metus su persodintomis kepenimis gyvenantis Stasys Laniauskas. Šiemet Stasys 10 km distanciją bėgo palaikydamas ir padrąsindamas jauną vaikiną, kuris, taip pat būdamas po kepenų transplantacijos, pats šiandien dar negali bėgti.

Tradiciškai renginyje dalyvavo ir Rimvydas Vekerotas, jau 10 metų gyvenantis su persodinta širdimi – jis aktyviai palaikė bėgikus, dalijosi savo patirtimi.

Ir Stasys, ir Rimvydas – ne tiktai aktyvūs tradicinio bėgimo entuziastai. Jie – ir nepamainomi organų donorystės ambasadoriai, nes kiekvieno susitikimo su visuomene metu abu aktyviai propaguoja donorystę, savo pavyzdžiu įrodydami, kad gyvenimas po transplantacijos nesibaigia. Priešingai – tai akivaizdus įrodymas, kad itin sunkiai sirgę ir donorinio organo laiku sulaukę žmonės grįžta į visavertį gyvenimą, augina vaikus, dirba, sportuoja, kuria ateities planus.

Bėgimo, į kurį susirenka šimtai sporto entuziastų, rengėjai neišsiverstų be savanorių pagalbos. Būtent šie žmonės finišo juostą kirtusiems bėgikams kabina medalius, trasoje dalina vandenį, sprendžia kitus organizacinius klausimus. NTB džiugu, kad savanoriauti, pakviesti per socialinius tinklus, kasmet susirenka aktyvūs žmonės, šiemet prisijungė ir Vilniaus Žirmūnų gimnazijos moksleiviai, neabejingi organų donorystės idėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)