Pippai Cole iš Prestono smegenų auglys buvo diagnozuotas tuomet, kai jai buvo vos vieneri. Per kitus trejus metus atliekant tyrimus smegenyse buvo aptikti dar septyni augliai. Piktybinių dairinių buvo aptikta ir mergaitės stubure.

Medikai mergaitės 35 metų motinai Shell ir 37 metų tėvui Scottui pareiškė, kad nieko nebegali padaryti, ir pridūrė jog Pippai liko gyventi kelios savaitės. Tėvai nusprendė padaryti viską, kad paskutinės mergaitės gyvenimo savaitės buvo pačios laimingiausios: jie paankstino vestuves, kad Pippa galėtų jose dalyvauti. Vėliau jie keliavo į Disneilendą.

Tačiau praėjus aštuoniems mėnesiams po siaubingos diagnozės mergaitei buvo atlikti tyrimai, skirti įvertinti jos būklę, medikai buvo šokiruoti pamatę, kad augliai dingo. Jie spėja, kad taip įvyko dėl pavėluoto praėjusių metų gruodį taikyto spindulinio gydymo poveikio.

Pippa Cole
Tiesa, tiksliai pasakyti, kodėl taip įvyko, negali niekas.

„Išgirsti, kad Pippa mirs ir kad jai liko gyventi tik kelios savaites, buvo siaubinga. Tai buvo baisiausi žinia“, – sakė Shell, kuriai dėl dukters ligos teko atsisakyti mokytojos darbo pradinėje mokykloje.

„Po visų tų operacijų ir chemoterapijos atrodė siaubingai neteisinga, kad mes ją prarasime. Kiekviena savaitę, kurią praleidome su ja, buvo dar brangesnė. Mes norėjome, kad Pippos paskutiniai mėnesiai būtų laimingiausi jos gyvenime“, – sakė moteris.

„Ji vis ragino mus susituokti, kad per vestuves galėtų būti gėlių mergaitė. Per mūsų vestuves viskas sukosi aplink Pippą. Vėliau mes keliavome į Disneilendą, ir ji buvo be galo laiminga“, – pasakojo mergaitės mama.

Shell ir Scottas suprato, kad Pippai kažkas negerai, kai 2013 metų liepą ji devynias dienas kasdien vėmė. Mergaitės vėmaluose tėvai pastebėjo kraujo. Mergaitė buvo skubiai nugabenta į Mančesterio vaikų ligoninę, kur jai buvo atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas. Tuomet medikai ir aptiko smegenų auglį.

Pippai po kelių dienų buvo atlikta operacija, kurios metu auglys buvo pašalintas. Vėliau metus jai buvo taikomas chemoterapinis gydymas, ir 2014 metų rugpjūtį medikai pranešė, kad vėžys pasitraukė.

Tačiau 2015 metų rugpjūtį eilinio patikrinimo metu buvo aptiktas naujas auglys. Mergaitei vėl teko ištverti operaciją. Tačiau jau po 48 valandų tyrimai parodė, kad toje pačioje vietoje išaugo naujas auglys.

Po mėnesio Pippai buvo atlikta trečia operacija, tačiau vos po kelių dienų medikai mergaitės smegenyse aptiko dar tris auglius. Auglių buvo rasta ir ant jos stuburo. Šeima pasiruošė ilgai truksiančiai chemoterapijai.

Tų pačių metų pabaigoje atsirado dar didesnis auglys. Gydytojai mėgino atlikti dar vieną operaciją, tačiau galiausiai šeimai pranešė, kad Pippa nepagydomai serga ir kad jai liko gyventi kelios savaitės.

„Praėjusiais metais mes beveik neišėjome iš ligoninės. Gruodį jai buvo atlikta ketvirta operacija, tačiau jos vėžys tapo toks agresyvus, kad augliai augo kasdien. Jos prognozė buvo labai bloga: be gydymo ji išgyventų kelias savaites, o švitinant – gal kelis mėnesius. Mes nusprendėme nepasiduoti, tačiau po daugiau nei dvidešimties radioterapijos seansų mes nusprendėme liautis, nes Pippai kilo kvėpavimo problemų“, – sakė Shell.

Šių metų vasarį medikai nustebo, kad jos augliai nebeauga. Rugpjūtį atlikti tyrimai parodė, kad augliai dingo.

„Liepą mes buvome labai patenkinti, kad ji tiek ilgai išgyveno, ir tyrimai parodė, kad jos būklė buvo stabili. Tačiau niekas negalėjo mus parengti naujienai, kad Pippos piktybiniai augliai išnyko. Mes esame be galo laimingi. Augdama Pippa turės tam tikrų problemų dėl spindulinio gydymo, tačiau negalime patikėti, kad ji ką tik pradėjo eiti į mokyklą, kaip visi jos amžiaus vaikai. Gydytojai mano, kad ji yra vaikščiojantis stebuklas“, – sakė mergaitės mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)