38-erių Laurel Cohen iš Golders Green‘o ir jos vaikelis buvo laikomi sveikais visose nėštumo fazėse.

„The Times“ praneša, kad pirmąjį trimestrą moterį kamavo pilvo skausmai, jai buvo sunku kvėpuoti, buvo užkietėję viduriai, tačiau gydytojai manė, kad tai tiesiog nėštumo požymiai.

35-ąją nėštumo savaitę pilvo skausmai pasidarė nepakeliami, ir 2015-ųjų gegužės 10 d. ji buvo paguldyta į Londono Royal Free ligoninę.

Tyrimai ir skenuotės parodė, kad šiuos simptomus sukėlė didelis auglys, buvęs ant Laurel kepenų.

Ruby – naujagimė – gimė 5 savaitėmis per anksti, Cezario pjūvio pagalba ir buvo laikoma inkubatoriuje.

Padarius auglio biopsiją paaiškėjo, kad Laurel atvejis – neišgydomas.

Per keletą savaičių iki savo mirties Laurel teko iškęsti 4 chemoterapijos seansus Royal Free ligoninėje, kuri pareiškė: „Norėtumėme išreikšti didelę užuojautą tiek Laurel, tiek visai jos šeimai ir draugams“.

Vėliau ji buvo perkelta į Marie Curie slaugos ligoninę, kur jos kūnas nustojo reaguoti į gydymą. Moteris mirė praėjusių metų liepos 26-ąją.

Jos vyras, Dave‘as Cohen‘as The MailOnline teigė: „Neįmanoma apsakyti, kaip sunku buvo ją prarasti. Viskas įvyko taip greitai“.

„Kai dabar pagalvoju, tos paskutinės savaitės atrodo tarsi išsiliejusios – visą laiką laksčiau tarp inkubatorių skyriaus, kad galėčiau pabūti su Ruby, ir vėžio skyriaus, kad pabūčiau su Laurel“.

„Kiekvieną dieną jos ilgiuosi. Šie metai buvo pirmų kartų metai – pirmą kartą gyvenime tiek daug tenka nuveikti vienam. Bet Ruby man suteikia stiprybės“.

Savo žmonos atminimui Dave‘as bėgioja 10 kilometrų lenktynėse, vežimėlyje stumdydamas Ruby. Iki šiol jam pavyko surinkti daugiau nei 7000 svarų labdarai.

Savo JustGiving puslapyje Dave‘as teigia, kad renka pinigus Mummy’s Star organizacijai, kuri padeda moterims ir jų šeimoms kovojančiosm su vėžiu nėštumo metu.