„11.08 ryto Eva išėjo ten, kur visada galės pūsti muilo burbulus“, - parašė mama.

Rugpjūčio 1-ąją mama rašė, kad dukrelės sveikata, nepaisant gydymo, vis prastėjo.

„Evutei labai blogai. Nuo vakar teko pradėti leistį vaistus ir lašelines. Ji pati jau nebegali nieko nuryti. Ji nebegali kalbėt, tik linksėt galvyte „taip ir ne“ .O šią naktį mums teko panaudoti deguonį, nes pasidarė sunku kvėpuoti. Jos kūnas pasiduoda, tik kovojanti dvasia vis dar čia. Ji vis dar reikalauja kad neštumėm ją į tualetą. Mano vargšė mergytė. Aš jai sakau, kad greit jai bus geriau. Jos rankytė vėl veiks ir kojytes vėl veiks. Ir galės užsidėti pačią gražiausią suknelę ir šokti ir suktis su ja. Ir galės dainuoti ir pūsti burbulus. Ir kad mamytė ir tėtukas darė viską, kad jai būtų geriau, bet neišėjo. Ir kad aš labai labai atsiprašau, kad mums nepavyko. Bet aš prižadu, kad greitai jau bus viskas gerai, labai greitai...“, - rašė Luiza.

Grupėje „Eva's hope“ (kurioje yra daugiau nei 23 tūkst. narių) visi linki stiprybrės tėvams ir amžino atilsio mažajai mergaitei.

Sunki kova

Mažajai Evai praėjusių metų spalį diagnozuota sunki smegenų vėžio forma ir gydytojų verdiktas buvo labai žiaurus – vaikai su tokia diagnoze gyvena metus laiko. Tačiau tėvai nepasiduoda ir tiki sugebėsiantys įveikti ligą.

Gliomos operuoti negalima. Auglys susiraizgęs tarp sveikų smegenų. Neįmanoma ir chemoterapija, nes egzistuoja kraujo barjeras. Vienintelė radioterapija gali sumažinti auglį, tačiau tai – laikina.

Daugiau apie mergytės istoriją galite paskaityti DELFI publikacijoje čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)