Specialistai iš „King’s College London“ ir Londono nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) įsitikinę, kad jų pateikta apžvalga išsklaidys neretai vyrus kamuojantį nerimą dėl penio dydžio ir išvaduos juos nuo užklumpančio nepasitikėjimo.

Jie išsiaiškino, kad ramybės būsenos penis yra vidutiniškai 9,16 cm ilgio, ištiesus jis pailgėja iki 13,24 cm, o jo apimtis – 9,31 cm.

Erekcijos būsenos penis yra vidutiniškai 13,12 cm ilgio ir 11,66 cm apimties.

Tyrimas įrodė, kad egzistuoja šioks toks atitikimas tarp penio ilgio erekcijos metu ir vyro ūgio.
Žurnale „British Journal of Urology International“ skelbiamoje publikacijoje pateikti tiriant skirtingo amžiaus ir rasių vyrus gauti duomenys.

Sveikatos priežiūros specialistai atliko 17 tyrimų ir „standartiniu būdu“ išmatavo net 15 521 penį.
Tyrimui vadovavęs mokslų daktaras Davidas Veale iš „King’s College London“ psichiatrijos, psichologijos ir neurologijos instituto paaiškino, kad pagal gautus duomenis buvo nubraižyti dydžių atitikmenų grafikai.

„Viliamės, kad pasitelkus šiuos grafikus gydytojams pavyks įtikinti ne vieną vyrą, kad jo penis yra normalaus dydžio, – sako mokslininkas. – Naudodami šiuos grafikus taip pat ketiname išsiaiškinti, kiek vyrų įsitikinimai, susiję su jų penių dydžiu, neatitinka faktinių duomenų arba įsivaizduojamo standarto.“

Remiantis analize ketinama pagelbėti nusiskundimų dėl penio dydžio turintiems, taip pat kūno dismorfijos sutrikimo kamuojantiems vyrams. Kūno dismorfija – tai rimtas sutrikimas, susijęs su klaidingu savo išvaizdos suvokimu.

Londono tyrimų centre „South London and Maudsley NHS Foundation Trust“ dirbantis medicinos skyriaus vadovas mokslų daktaras Martinas Baggaley sako: „Kūno dismorfija sergančius asmenis kamuoja klaidingas savo išvaizdos suvokimas. Tokie žmonės gali valandų valandas kankintis ir išgyventi dėl to, kaip atrodo. Galima paminėti svorio ar konkrečių kūno dalių keliamą susirūpinimą.

Vyrai dažniausiai nerimauja dėl penio dydžio. Toks nerimas gali užgožti visas kitas mintis ir sukelti didžiulių problemų. Reikia tikėtis, kad šis tyrimas padės nuraminti savo penio dydžiu nepatenkintus vyrus, be to, bus naudingas kūno dismorfija sergančius pacientus konsultuojantiems gydytojams.“

Tyrimo rezultatai taip pat gali praversti aiškinantis, ar penio dydis gali lemti prezervatyvo plyšimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (391)