Tyrimą atliko mokslų daktarė Suzanne Hagler, neurologijos skyriuje dirbanti galvos skausmų gydytoja, su kolegomis iš Sinsinačio vaikų ligoninės medicinos centro. Savo išvadas S. Hagler paskelbė 2016 m. birželio 10 d. San Diege vykusiame 58-ajame kasmetiniame „American Headache Society“ mokslininkų konferencija, praneša „Science Daily“.

Iš galvos skausmų tyrimų centro pranešama, kad ji tyrė migrena sergančių pacientų kraują, siekdama nustatyti vitaminų B2 ir D, taip pat kofermento Q10 ir folio rūgšties lygį. Jei lygis buvo per žemas, prevenciškai vaistų nuo migrenos vartojusiems pacientams buvo skiriama vitaminų papildų. Mokslininkai tyrė gautus duomenis.

Jie nustatė kofermento Q10 nepakankamumą mergaičių ir jaunų moterų kraujyje. Berniukų ir jaunuolių kraujyje šio nepakankamumo nenustatyta, tačiau berniukams ir jaunuoliams stigo vitamino D. Ar folio rūgšties lygis nėra per žemas, nustatyti nepavyko. Taip pat buvo nustatyta, kad lėtine migrena sergančių pacientų kraujyje stinga vitamino B2 ir kofermento, o epizodinių migrenų atveju tokio nepakankamumo nėra.

S. Hahler teigia, kad tik tolesni tyrimai padėtų nustatyti vitaminų papildų veiksmingumą visiems migrena sergantiems pacientams, taip pat tiems, kurių kraujo mėginiuose nustatytas nedidelis nepakankamumas.

Vitamino D gaunama būnant saulėje ir valgant tuną, lašišą, skumbrę. Jo taip pat gausu pieno produktuose, sojos piene, apelsinų sultyse, kiaušinio trynyje, jautienos kepenyse ir javuose. Vitamino B2 galima gauti iš sūrio, pieno, kiaušinių, kepenų, lapinių ir ankštinių daržovių, grybų bei migdolo riešutų. O kofermentas Q10 – tai į vitaminą panaši medžiaga, kurios aptinkama kiekvienoje organizmo ląstelėje. Ji dalyvauja gaminant energiją, būtiną ląstelės augimui užtikrinti ir gyvybingumui palaikyti. Kofermentas Q10 parduodamas kaip maisto papildas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)