Kaip DELFI pasakojo ligoninės Moters ir vaiko klinikos direktoriaus pavaduotoja Margarita Valūnienė, nelaimės priežastis - ūmi komplikacija.

„Penktadinio vakarą mūsų ligoninėje mirė 39-erių metų gimdyvė. Priežasties dar nežinome ir nenorime spekuliuoti, kol neturime anatominių išvadų. Greičiausiai tai buvo kažkokia grėsminga, ūmi komplikacija. Visgi šiandien dar negaliu detalizuoti“

„Gimdymo terminas jau buvo suėjęs, 10 dieną ir buvo metas gimdyti. Situacija buvo gana stabili ir tada viskas po gimdymo įvyko ūmiai“, - pasakojo M. Valūnienė.

Pašnekovės teigimu, šis kūdikis – trečias šeimoje.

„Namie laukė du vaikučiai, o dabar į namus pasiimtas ir trečias – sveikas, išnešiotas berniukas“, - sakė direktoriaus pavaduotoja.

Pašnekovė tikino, kad tokios nelaimės – labai retos.

„Taip nutinka labai retai, kartą per 50 metų. Mūsų ligoninėje paskutinįkart tokia nelaimė buvo berods prieš 25 metus“, - sakė ji.

Tyrimą perėmė sveikatos apsaugos ministerija. Daugiau detalių apie moters mirties priežastį galima tikėtis po poros savaičių.

Medikai ramina – tokios fatališkos komplikacijos yra labai retos ir Lietuvoje tolygiai mažėja. Pavyzdžiui, 2010 ir 2011-aisiais mirė po dvi gimdyves, 2012 m. – 3, 2013 m. - 2, o 2014 m. metais mirčių buvo išvengta.

Apie dažniausias gimdymo komplikacijas DELFI jau rašė praėjusiais metais, kai visą Lietuvą sukrėtė skaudi tragedija, kai gimdymo metu Kaune mirė gimdyvė ir jos kūdikis. Visą interviu galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)