„Dalis suvartotos gliukozės virsta glikogenu, kuris kaupiasi pavalgius per daug, tai verčiama riebalais ir atidedama į mūsų organizmo atsargas – mes storėjame. Glikogenas, esantis raumenyse ir kepenyse, kaip magnetas pritraukia vandenį. Kuo daugiau angliavandenių ir cukraus mes valgome, tuo daugiau vandens kaupiasi organizme“, – įspėja profesorius A. Unikauskas.

Pasak gydytojo, atsikratyti riebalų ir pagerinti kūno linijas labai paprasta. Pirmiausia reikia atsisakyti perdirbto maisto, iš raciono visiškai išimti cukrų ir miltus – bent tuo metu, kai norite skubiai sulieknėti. Pusryčiams galima valgyti kiaušinį su avokadu ir pilno grūdo duona, pietums gydytojas rekomenduoja šviežių daržovių salotas, pagardintas virta vištiena ir nerafinuotu aliejumi.

„Naktį, kai miegame, organizmas gamina augimo hormoną. Per vėlai suvalgyti angliavandeniai blokuoja augimo hormono gamybą, todėl rekomenduojama angliavandenius valgyti iki pietų. Augimo hormonas yra neįtikėtinai svarbus, jis degina kūno riebalus“, – pasakoja A. Unikauskas.

Gydytojas įspėja, kad dujos organizme kaupiasi ne tik tuomet, kai suvalgome per daug celiuliozės turinčių nevirškinamų žalumynų, bet ir kai kalbame valgydami ir priryjame oro. Taip pat svarbu atidžiai pasirinkti maistą ir atkreipti dėmesį į produktų galiojimo terminus.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.