Pietinio Provanso Ekso miesto teismas pripažino bendrovės „Poly Implant Prothese“ (PIP) įkūrėją 76 metų J.C. Masą kaltu dėl sukčiavimo.

Teismas taip pat paliko galioti 2013 metų teismo nuosprendį, pagal kurį nuteistasis turi sumokėti 75 tūkst. eurų baudą ir jam visam laikui uždrausta dirbti medicinos paslaugų srityje ar vadovauti bet kokiai kompanijai.

Bendrovė PIP buvo uždaryta 2010 metais, paaiškėjus, kad savo produkcijos gamybai naudojo standartų neatitinkantį techninį silikoną.

J.-C. Maso laukia dar dvi bylos: dėl netyčinio nužudymo ir finansinių padarinių, kuriuos sukėlė šis skandalas.

Skandalas kilo 2010 metais, kai gydytojai pastebėjo neįprastai didelį pratrūkusių PIP implantų skaičių, o įsibėgėjo 2011-aisiais, kai paaiškėjo, kad maždaug 300 tūkst. moterų 65-iose pasaulio valstybėse tikriausiai buvo įdėti nekokybiški PIP implantai.

Vien Prancūzijoje 18-ai tūkst. pacienčių PIP implantai buvo pakeisti dėl pratrūkimo pavojaus arba todėl, kad pasidarė nepatogūs.

Apeliacinio teismo posėdyje, kuris vyko suvažiavimų centre, kad į salę tilptų visi ieškovai, J.-C.Masas neigė, jog jo bendrovės iš pramoninio silikono pagaminti implantai kelia kokią nors grėsmę sveikatai.