Apdovanojimo jis nusipelnė už tai, kad jo vadovaujamas skyrius įdiegė šiuolaikinius diagnostikos ir gydymo metodus į klinikinę praktiką, taip pat vadovas išugdė nemažai aukštos kvalifikacijos specialistų.

Dr. V. Gintautas sėkmingai atliko ne vieną kraujo perpylimą vaisiui, taip pat – ir chirurgines operacijas, gilinasi į komplikuoto daugiavaisio nėštumo bei kitokias gimdyvės ir vaisiaus problemas, inicijavo dvynių transfuzijos sindromo diagnostiką bei gydymą, pasitelkiant tarptautinius ekspertus.

„Didžiuojuosi, kad šioje klinikoje esu nuo 1978 metų. Tuomet pirmą kartą žengiau klinikos koridoriumi ir jaučiausi labai laimingas, kad galiu joje dirbti. Pasididžiavimas nepraėjo iki šiol. Dėkoju visiems savo skyriaus darbuotojams už sunkų kasdienį darbą, o šį apdovanojimą skiriu savo mamai“, – sakė Metų gydytojas dr. V.Gintautas.

Kauno rotušėje sveikindamas geriausius medicinos darbuotojus, miesto meras Visvaldas Matijošaitis linkėjo, „kad pagaliau visi ateitų į protą, ir medikai pradėtų gauti normalias, jų pasiaukojantį darbą, pastangas ir rūpestį kitų sveikata atitinkančias algas“.

„Dėkoju, kad rūpindamiesi visuomenės sveikata, jūs puoselėjate sveikatos valstybės ateitį“, – buvo pasakyta Premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinime, kurį Rotušėje susirinkusiems Kauno medicinos darbuotojų bendruomenės iškiliausiems perskaitė Vyriausybės atstovė Inesa Klimaitė – Mašalienė.

Už medicinos mokslo pažangą Kauno miesto meras V. Matijošaitis apdovanojo LSMU ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos hematologijos skyriaus vadovą docentą Rolandą Gerbutavičių. „Metų iniciatyva“ apdovanojimas įteiktas Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų ligų klinikos Vaikų reabilitacijos skyriaus „Žibutė“ sektoriaus gydytojai Lilijai Zelmai Krovai. „Metų perspektyva“ skirta LSMU ligoninės Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos gydytojui gastroenterologui, Virškinimo sistemos tyrimų instituto Klinikinės ir molekulinės gastroenterologijos laboratorijos vyriausiajam mokslo darbuotojui Juozui Kupčinskui.

Aplodismentais Rotušėje pasitikta Šilainių poliklinikos slaugytoja 47 metus dirbanti vienuolė Stefanija Prialgauskaitė. Jos nuoširdumas ir sąžiningas darbas įvertintas apdovanojimu „Humaniškiausias pašaukimas“. O Kalniečių poliklinikos slaugytojai Janei Tamašauskienei įteiktas apdovanojimas už vaikų sveikatos puoselėjimą ir meilę mažiesiems. Dainavos poliklinikos gydytoja Vitalija Paplavskienė pripažinta rūpestingiausia šeimos gydytoja.

Kitai šeimos gydytojai – Šančių poliklinikos skyriaus vedėjai Teresei Baikštienei bei dar keliasdešimčiai miesto medikų už puikų darbą Kauno meras V. Matijošaitis įteikė padėkos raštus.

Populiariomis melodijomis apdovanotuosius ir jų kolegas Rotušėje su profesine švente pasveikino Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Kristina Siurbytė.