Prisidėti prie šios akcijos kviečiami visi – nemokamai nusifotografuoti ir gauti momentinių nuotraukų, iš kurių vieną akcijos organizatoriai kvies pakabinti specialiame stende. Taip pat lankytojai galės užduoti klausimų apie skiepus, sudalyvauti apklausose, rašoma pranešime spaudai.

Prie socialinės akcijos „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“ jau prisijungė didelis būrys žinomų Lietuvos žmonių: sportininkų, medikų, verslininkų, žurnalistų, menininkų, atlikėjų ir šou atstovų. Tai – Danas Arlauskas, Petras Geniušas, Antanas Kavaliauskas, Edvinas Krungolcas, Darjušas Lavrinovičius, Gabrielius Liaudanskas–Svaras, Rūta Nadišauskienė, Jonas Nainys, Kristina Norvilaitė, Artūras Orlauskas, Irena Pivoriūnienė, Vytaras Radzevičius, Eglė Skrolytė, Rasa Tapinienė ir grupė „Liūdni Slibinai“.

Jų nuotraukas prekybos centro lankytojai galės pamatyti PLC „Panorama“ pirmajame aukšte prie pagrindinio įėjimo surengtoje parodoje. Čia žinomų žmonių atvaizdai tarsi klaus: „Ar parsivežtum medalį iš olimpiados? Ar liptum į sceną dainuoti? Ar išvyktum ilgai lauktų atostogų? Ar galėtum su šypsena žengti prie altoriaus, jei staiga susirgtum infekcine liga, kamuotų karščiavimas, skausmas, o kūną nusėtų raudoni bėrimai?“

„Nesvarbu, kas esi. Liga nesirenka pagal profesiją, amžių ir lytį. Dažniausiai ji užklumpa pačiu netinkamiausiu metu ir ilgam išmuša žmogų iš gyvenimo ritmo, sugriauna rimtus planus. Tačiau infekcinių ligų galima išvengti. Tereikia laiku pasiskiepyti ir prisiminti nespecifines apsaugos priemones“, – aiškino Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius dr. prof. Saulius Čaplinskas.

Socialinė akcija „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“ prisideda prie Pasaulio sveikatos organizacijos šių metų Imunizacijos savaitės temos, kuri skelbia apie dviejų ūmių infekcinių ligų – tymų ir raudonukės likvidavimą ir siekia atkreipti visuomenės dėmesį į skiepų nuo šių užkrečiamųjų ligų svarbą.

Atidarant akciją koncertuos „Tymai“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro vokalinės džiazo studijos KIVI auklėtiniai, Balso studijos vokalistai ir gitaristai, gatvės šokių grupė BOUNCE, lindihopo šokėjai. Paroda „Neleisk, kad tymai sugriautų tavo planus!“ PLC „Panorama“ antrajame aukšte veiks visą Imunizacijos savaitę – iki balandžio 30 dienos.

Trumpai apie tymus:

Tymai – tai ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Daugiau apie tymus skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)