Apie nelaimę DELFI pranešė Sonatos (pavardė redakcijai žinoma) sesuo Danguolė.

„Į ligoninę moteris buvo paguldyta 18 dienos naktį. Namie ją ištiko koma. Iškvietėme greitąją. Pirmiausia, jos nenorėjo gydyti, nes ji nemokėjo sveikatos draudimo, nebuvo užsiregistravusi darbo biržoje. Mūsų mama visą gyvenimą dirbo toje Kretingos ligoninėje. Nuvežė ji Sonatą, prašė pagalbos ir turėjo klausytis pasipiktinimų, kad kol nesumokėsit sveikatos draudimo, nieko nebus. Sakė, vežkit lauk, kur norit, ten dėkit“, - abejingumu baisėjosi Danguolė.

„Po kelių valandų atsigavusi, moteris buvo paguldyta iš reanimacijos į vidaus ligų skyrių. Reanimacijos skyriuje ji praleido vieną naktį. Mama ryte atėjo į darbą ir mato, kad Sonata nesvarumo būsenoje, laksto po visus aukštus, palatas, ieško kažko, agresyviai draskosi. Mama nubėgo pas gydytojus ir prašė ją pririšti, kad niekas neatsitiktų.

Gydytoja dabar nori kaltinti sesučių personalą, kad esą jos kaltos. Nors mama tiesiogiai šitos gydytojos prašė. Po pusvalandžio ar kelių minučių nutiko dar blogiau, nei bijota – moteris iškrito pro langą“, - pasakojo Danguolė.

Balandžio 19 d. 40-ies metų moteris iššoko iš trečio aukšto. Šiuo metu ligonė perkelta į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

„Šiuo metu sesuo yra labai sunkios būklės. Iš reanimacijos ji perkelta į nervų ligų skyrių, yra pririšta prie lovos. Yra nestabilioje būsenoje šiuo metu. Klaipėdoje dar nieko negali pasakyti, atlieka visus tyrimus, eilės. Kol nepadarys galutinių tyrimų, dar nepasako, kas ir kaip. O Kretingoje niekas neatsiprašė, niekas neprisiima kaltės. Dar nėjom jų kaltinti, nes pirmiausia rūpinamės sesers būkle. Pačiai kojas skauda, negaliu pavaikščioti. Dar nespėjom ieškoti teisybės“, - DELFI telefonu pasakojo Danguolė.

Artimieji svarsto ligoninę paduoti į teismą už ligonės nepriežiūrą, nes, jų teigimu, nebuvo imtasi priemonių apsaugoti ligonę, net tada, kai šeimos nariai prašė ir dalijosi savo baimėmis.

Būklė nebuvo labai sunki

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Hospitalizacijos departamento Priėmimo skyriaus vedėjas Stanislovas Petreikis DELFI patvirtino, kad į jų ligoninę buvo atgabenta moteris, iškritusi pro Kretingos ligoninės langą.

„Taip, iš Kretingos buvo ligonė atgabenta. Ji gyva. Kai ji pas mus atgabenta, ji buvo paguldyta pagal politraumos protokolą, kadangi vis tiek aukštis nemažas, į reanimacijos skyrių. Jie daugiau jums galės pasakyti. Būklė jos, tiesa, nebuvo labai sunki“, - faktą patvirtino S. Petreikis.

Ligoninė: ji dirbo pas mus, labai gera moteris

Kretingos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Šalavėjas DELFI patvirtino žinąs apie šią tragediją.

„Žinau viską, bet ne viską galiu sakyti dėl pacientės teisių. Jau sudaryta komisija, kuri labai kruopščiai išnagrinės šį įvykį, kuris tikrai yra neeilinis, niekas tokių nenori ir jie tikrai nemalonūs. Tik tada darysime išvadas ir rengsime prevencines priemones. Tokių dalykų, aišku, neturi būti“, - pripažino A. Šalavėjas.

Pašnekovas patikino, kad pacientei, kol ji buvo Kretingos ligoninėje, buvo suteikta visa reikalinga pagalba, iškviesti visi reikalingi konsultantai.

„Ji vieną parą gulėjo reanimacijoje, vėliau perkelta į Nervų ligų poskyrį. Ten 9 val. ir nutiko nelaimė. Nesėdi žmonės ant palangių, nesiremia į langus, tai veikiausiai tiktų žodis iššoko. Bendravome jau su mama daug, nes ji dirba pas mus. Minėta pacientė taip pat dirbo mūsų ligoninėje. Labai gera moteris, visi jos, asmeninio gyvenimo labai gaili. Mūsų žmogus ji“, - atviravo pašnekovas.

A. Šalavėjas patvirtino, kad šiuo metu moters gyvybei pavojus negresia.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko,
psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)