LRT RADIJO klausytoja teiraujasi apie uodus atbaidančias priemones. „Norėčiau sužinoti, ar yra kokių nors nekenksmingų priemonių, kad uodai neskristų į patalpą?“ – klausia ji.

Anot specialistės, norint, kad į patalpas nepriskristų vabzdžių, duris ir langus reikėtų laikyti uždarytus, jei ant langų nėra specialių tinklelių.

„Temstant – vakare arba naktį – žmonės dažnai užsidega šviesą, atsidaro langus ir tai yra signalas uodams, kad laukiame jų svečiuose. Visi uodai skrenda į šviesą. Tad norint prieš miegą pakvėpuoti grynu oru, reikėtų prie langų pritaisyti specialų tinkliuką, neleidžiantį į patalpas įskristi uodams ir tik tuomet juos atsidaryti“, – pataria M. Žygutienė.

Jei jau atsitiko taip, kad į patalpą priskrido uodų, juos atbaidyti galima eterinėmis medžiagomis, skirtomis naudoti patalpose.

„Uodus atbaidyti gali padėti ir žvakės, ir specialūs kištukai į rozetes, kurių kvapo ar poveikio žmogus nejaučia, bet uodus ir kitus skrajūnus veikia žudančiai. Yra įvairūs žibintai, kurie pritraukia uodus savo šviesa, ir priskridę jie žūsta nuo spindulių“, – pasakoja specialistė.