Skelbiama, kad fiksuojamas didžiausias ligos protrūkis nuo septintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio.

Praėjusiais metais buvo užfiksuota 17 586 skarlatinos atvejai. Daugiau šios ligos atvejų – 19 305 –buvo užregistruota tik 1967 metais, skelbia Didžiosios Britanijos spauda.

„Public Health England“ persėja visus gydytojus atidžiai stebėti savo pacientus dėl skarlatinos. Dažniausia liga pasireiškia jaunesniems nei dešimties metų vaikams.

Šiuo metu Anglijoje ir Velse kiekvieną savaitę fiksuojama po 600 skarlatinos atvejų, ir ekspertai sako, kad tokių atvejų tik daugės, nes artėjame prie šios infekcijos sezoninio piko, kuris paprastai būna tarp kovo pabaigos ir balandžio vidurio.

Medikų teigimu, skarlatinos atvejų smarkiai daugėja pastaruosius trejus metus. Palyginimui, 2013 metais Anglijoje ir Velse jų buvo 4642, o 2014 metais jų skaičius šoktelėjo net 236 proc. iki 15 625.

Skarlatiną sukelia A grupės streptokokas, kuris plinta artimo žmonių kontakto metu. Liga taip pat galima užsikrėsti liečiant bakterija užkrėstus paviršius.

Skarlatinos simptomai: perštinti gerklė, galvos skausmas, karščiavimas, rausvas šiurkštus bėrimas paprastai ant krūtinės ir pilvo, kuris gali plisti ir į kitas kūno dalis. Susirgusiems duodama antibiotikų siekiant išvengti komplikacijų. Specifinės vakcinos nuo skarlatinos šiuo metu nėra.