Kaip DELFI informavo akcijos organizatoriai, prevencinės savaitės metu iš viso konsultuota 770 pacientų, beveik 100 jų buvo diagnozuoti gerybiniai burnos navikai bei daugybė kitų nevėžinių susirgimų, kuriuos būtina kuo skubiau pradėti gydyti.

Akcijos iniciatoriai dėkojo visiems gydytojams, kurie be įprastinio darbo papildomai patikrino beveik visus, nerimaujančius dėl savo burnos sveikatos. Valstybinė ligonių kasa prevenciniams patikrinimams lėšų neskyrė, tad daktarai ir medicinos personalas dirbo savo sąskaita.

Dėl pacientų gausos, dirbo dar vieną savaitę

DELFI primena, jog Burnos vėžio prevencijos savaitę pacientai nemokamai konsultuoti keturiose Lietuvos ligoninėse: VUL Žalgirio klinikoje, Nacionaliniame vėžio institute, Lietuvos sveikato mokslų universiteto Kauno klinikose, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Akcijos metu visi norintys buvo tikrinami dėl galimų vėžinių pakitimų burnoje.

Dėl didelio visuomenės susidomėjimo ir pacientų kiekio Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos specialistai skelbė papildomą tikrinimo savaitę.
Burnos vėžio prevencijos savaitė

Gydytojai primena, kad pastebėjus įtartiną ar kelias savaites negyjantį darinį burnoje būtina neignoruoti ir nedelsti kreiptis į medikus. Rūkantys ir alkoholiu piktnaudžiaujantys asmenys turėtų būti itin atidūs.

Kilus menkiausiam įtarimui, pacientai raginami registruotis apžiūrai pas burnos chirurgą, periodontologą ar veido ir žandikaulių chirurgą įprasta tvarka, su šeimos gydytojo ar gydytojo odontologo siuntimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)