Pasak pareigūnės, JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras ją informavo, kad amerikietei, salyne praleidusiai keturias savaites, prieš grįžtant atsirado Zikos viruso simptomų.

„Netrukus po grįžimo į tėvynę pacientei buvo diagnozuotas Zikos virusas“, – J. Garin cituoja naujienų agentūra AFP. Pasak jos, Filipinų vyriausybė šiuo metu bando kartu su savo kolegomis iš Amerikos išsiaiškinti, kuriose salyno vietose ji apsilankė.

Iki šiol paskutinį kartą Zikos viruso infekcijos atvejis Filipinuose buvo įregistruotas 2012 m. 15 metų vaikinui, pasveikusiam per tris savaites, sakė naujienų agentūra AFP.

Zikos virusas sukelia aukštą temperatūrą, konjunktyvitą, galvos ir sąnarių skausmus, uždegimo procesus, kartais – pykinimą ir vėmimą, skrandžio sutrikimus ir skausmus. Ligos protrūkių užfiksuota Azijoje, Afrikoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Ramiojo vandenyno regione. Vakarų pusrutulyje ji dabar ypač sparčiai plinta: virusas jau pasiekė daugiau kaip 20 šalių iš 55, nors praėjusių metų gegužę susirgusiųjų buvo tik Brazilijoje. Yra duomenų, kad užsikrėtimas Zikos virusu nėštumo laikotarpiu gali sukelti kūdikiui mikrocefaliją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)