Vis dėlto tokie pasirinkimai tikrai nesuteikia daugiau energijos – greičiau priešingai, rašo „The Daily Mail“.

Kur kas naudingiau gerti daug vandens, vartoti kuo mažiau cukraus ir visada po ranka turėti iš tikrųjų sveikų užkandžių po pietų apimančiam tinguliui vaikyti. Tad koks maistas, užuot suteikęs energijos, ją siurbia?

Dribsniai

Dažnai į dribsnius dedama nemažai kukurūzų sirupo, cukraus, jų sudėtyje gausu perdirbtų angliavandenių, o juk būtent cukrus siejamas su nuolatiniu nuovargiu.

Užuot valgę saldintų dribsnių, rinkitės neskaldytų kruopų košę. Nors košei paruošti prireiks vos šiek tiek daugiau laiko, toks patiekalas bus žymiai sveikesnis. Be to, neskaldyti grūdai virškinami kur kas lėčiau, tad ilgiau nejausite alkio.

Apelsinų sultys

Menka naujiena, kad dažniausiai tai, kas pristatoma kaip apelsinų sultys, iš tikrųjų tėra sulčių gėrimas, kuriame gausu kukurūzų sirupo (jame itin daug fruktozės), skonio stipriklių, dirbtinių spalvų ir cukraus. Sultyse (ypatingai tose, kur nėra minkštimo) nėra tiek ląstelienos, fitochemikalų ir antioksidantų kiek apelsinuose. Be to, ląsteliena padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą.

Norite gaivaus ir sveikatai naudingo gėrimo be papildomo cukraus? Į vandenį įmeskite kelis griežinėlius apelsino ir kelis mėtos lapelius. Jeigu norite būtent apelsinų sulčių, sveikiausias pasirinkimas išsispausti jų namuose.

Sumuštiniai

Dauguma parduotuvėse siūlomų pagamintų sumuštinių – su balta duona, kuri, ne paslaptis, vienas iš perdirbtų angliavandenių šaltinių. Be to, tokiems sumuštiniams naudojama ir apdorota mėsa, pagardinta skonio stiprikliais, konservantais, druska bei cukrumi. Mokslininkai jau seniai išsiaiškino, kad konservantai gali sukelti nuolatinį nuovargį.

Jeigu norite sveiko ir gardaus sumuštinio, jam rinkitės pilno grūdo duoną, kuo natūralesnę mėsą (idealiai tinka, pavyzdžiui, virta vištienos krūtinėlė). Ir kuo daugiau daržovių ir vaisių – puikiai tiks obuolys, kriaušė, pomidorai, avokadai ir paprikos, o majonezą nuo puikiausiai pakeisite humusu ar garstyčiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)