Iš donorinės ligoninės karinių oro pajėgų (KOP) sraigtasparnis chirurgų transplantologų komandą ir donorinius organus pergabeno į transplantacijos centrą – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas, rašoma pranešime spaudai.

BNS informuoja, kad į Kauną karinių oro pajėgų sraigtasparniu transplantacijai buvo atgabentos kepenys.

Kauno klinikų atstovė Milda Dambrauskienė BNS informavo, kad tai jau trečioji šiemet vykdoma kepenų transplantacija šiais metais.

Donorinio organo kelionę iki sraigtasparnio lydėjo policijos ekipažai. Kiti donoriniai organai greitosios pagalbos automobiliu buvo pervežti į kitą transplantacijos centrą – Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas. Sutikimą donorystei ir šįkart davė mirusiojo artimieji, pagelbėdami net penkiems žmonėms.

KOP Aviacijos bazės sraigtasparnių eskadrilės pilotai Nacionaliniam transplantacijos biurui talkinti gabenant donorinius organus pradėjo 2001 metais – tuomet su jais buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)