Koroneris Zafaras Siddique kreipėsi į bendrosios praktikos gydytojus, reikalaudamas atsakymų, mat 20 mėnesių Ryanas Bhogalas mirė praėjus vos dviem dienoms po to, kai pernai rugsėjį buvo paguldytas į vaikų ligoninę. Jis tvirtina, kad būtina imtis priemonių situacijai gerinti, nes trūksta medicininės priežiūros tęstinumo, o ligoninei nebuvo suteiktas pakankamas prieinamumas prie berniuko bendrosios praktikos gydytojų medicininių įrašų.

Bendrosios praktikos gydytoja Indira Wariyar, kuri Ryaną matė keturis kartus, pripažįsta, kad būta „praleistų galimybių“ padėti mažyliui.

Šeima beviltiškai mėgino gauti medicininę pagalbą ir nuo 2014 metų gruodžio iki 2015 metų rugsėjo dvylika kartų lankėsi pas savo bendrosios praktikos gydytojus Vulverhamptone, šešis kartus vyko į tame pačiame mieste esančią „New Cross“ ligoninę, taip pat septyniolika kartų buvo kitose medicinos įstaigose.

Gydytojas Prashantas Hiwarkaras iš Birmingemo vaikų ligoninės teigia, kad leukemija būtų diagnozuota, jeigu pernai rugpjūtį lankantis „New Cross“ ligoninėje Ryanui būtų atliktas kraujo tyrimas.

„Jeigu Ryano dantenos kraujavo rugpjūčio 9 dieną ir vis dar buvo raudonos ir kraujavo rugpjūčio 18 dieną, man tai būtų įspėjamasis ženklas, – kalbėjo medikas. – Būčiau paprašęs kraujo tyrimo. Manau, kad rugpjūtį statistinė kraujo analizė būtų buvusi nenormali“.

P. Hiwarkaras teigia, kad vaikams anksti diagnozavus agresyvią leukemijos formą, kokia sirgo Ryanas, tikimybė išgyventi siekia nuo 40 iki 60 procentų. Vis dėlto medikas nesiima prognozuoti, kokie būtų buvę rezultatai, jeigu ligą būtų pavykę nustatyti ankstyvoje stadijoje.

Registruodamas mirtį dėl natūralių priežasčių, koroneris Z. Siddique sakė: „Parašysiu bendrosios praktikos įstaigai, kad būtų aptarta Ryano priežiūra, konkrečiai, jos tęstinumas, nes jį apžiūrėjo keli skirtingi gydytojai. Tai pat parašysiu „New Cross“ ligoninei. Kelia susirūpinimą tai, kad trūksta priėjimo prie bendrosios praktikos medicininių įrašų, kas tikrai buvo ir Ryano atveju. Noriu, kad tai būtų patobulinta“.

Apklausoje dalyvavęs Ryano tėvas Kulvinderis Bhogalas sunkiai tramdė ašaras, pasakodamas, kaip teko stebėti mirštantį sūnų. „Vaizdas, kai matai jį prijungtą prie aparatų, veria širdį, – sakė 42 metų vyras. – Išėjau iš palatos su ašaromis akyse. Jis buvo mano pasaulis“.

Berniuko teta Gurpal Bhogal tvirtino, kad vaikas kelis kartus buvo „pasmerktas“ tų, kurie turėjo jam padėti. „Tereikėjo padaryti paprastą kraujo tyrimą, buvo praleista daug galimybių tai padaryti. Tai taip ir nebuvo padaryta. Reiktų iš to pasimokyti“, – kalbėjo vaiko teta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)