„Pinterest“ neseniai paskelbė svarbiausias gyvenimo būdo ir sveikatos temas, kurios nuo Kalėdų sulaukia daugiausia dėmesio, ir rezultatai jus gali nustebinti: vietoje ekstremalių pilvo preso treniruočių ir greitai sulieknėti padedančių dietų (ko buvo galima tikėtis po žiemos švenčių periodo) „Pinterest“ vartotojai labiausiai domėjosi meditacija, minimalizmu ir kitais dalykais, kurie atspindi labiau subalansuotą požiūrį į gerą savijautą. Svetainė „Yahoo Health“ pristato dešimt gyvenimo būdo ir sveikatos tendencijų, kurios šiuo metu labiausiai populiarėja pasaulyje.

1. Užduočių žurnalai

Kol žmonės planuoja 2016 metus, 67 proc. padidėjo susidomėjimas užduočių žurnalais, kurie angliškai vadinami „bullet journal“. Tokiose asmeninėse užrašų knygutėse galima pasižymėti kiekvienos dienos ar mėnesio darbus, kurie papunkčiui surašomi trumpais, aiškiais sakinukais. Jei norite susikurti savo asmeninį užduočių žurnalą, pasižiūrėkite šį vaizdo įrašą arba apsilankykite svetainėje bulletjournal.com.

2. Minimalizmas

2015 metais pasirodžiusi ir didžiulio populiarumo sulaukusi Marie Kondo knyga „The Life-Changing Magic of Tidying Up“ („Gyvenimą keičianti apsišvarinimo magija“) milijonus žmonių įkvėpė pasilikti tik tuos daiktus, kurie teikia jiems džiaugsmą, ir šiemet ši tendencija vis dar lieka karšta. Žymės, skirtos minimalistiniam gyvenimo būdui, „Pinterest“ svetainėje nuo gruodžio pabaigos išaugo 19 proc., o nuotraukų, skirtų nereikalingų daiktų atsikratymui, padaugėjo 35 proc.

3. Erdvė meditacijai

Visoje Amerikoje atsidarant vis daugiau meditacijai skirtų studijų, atrodo, kad meditacija taps viena ryškiausių šių metų sveikatos madų. Taigi nieko nuostabaus, kad nuotraukų, skirtų nuosavai meditacijos erdvei, pastarosiomis savaitėmis padaugėjo 49 proc. Tačiau yra viena tikrai gera žinia: nors turėti atskirą, meditacijai skirtą kambarį tikrai yra puiku, iš tikrųjų viskas, ko jums reikia, tėra patogi vieta sėdėti. (Jei norite pradėti, išmėginkite šį meditacijos vadovą.)

4. 21 dienos mitybos programa

Nuotraukos, skirtos mitybos programai „21 Day Fix“, per pastarąsias kelias savaites išaugo net 190 proc. Tačiau ši tendencija nėra nauja. 2015 metais „21 Day Fix“ buvo tarp „Google“ dažniausiai ieškotų terminų. Mitybos programa, kurią sukūrė garsenybių sporto trenerė Autumn Calabrese, naudoja skirtingų spalvų indelių sistemą, kuri padeda lengviau matuoti maisto porcijas. Žmonės svetainėje „Pinterest“ domisi išgrynintos mitybos receptais ir patiekalų planavimo idėjomis, kurios dera su šia dieta.

5. Treniruotė smėlio laikrodžio figūrai

Susidomėjimas šio pobūdžio treniruote, kuri lieknina liemenį ir tuo pačiu stiprina sėdmenis, nuo praėjusio mėnesio išaugo 83 proc. Norite suformuoti dailią taliją? Kūno rengybos ekspertė Jennifer Cohen sukūrė treniruotę, kuri būtent tą ir daro.

6. Purios tarsi debesėlis duonelės

Taip, tai kažkas nauja. Mažai angliavandenių turinčios ir be miltų kepamos „debesėlio duonelės“ gaminamos iš kaušinių, minkšto kreminio sūrio, vyno akmens (cream of tartar) ir kartais – trupučio medaus, kuris suteikia saldumo. Tinklaraštininkai sako, jog ką tik iš orkaitės ištrauktos duonelės būna traškios, bet per naktį palaikytos plastikiniame maišelyje jos suminkštėja (kitaip tariant, tampa panašios į tikrą duoną).

Atrodo, kad 2016 metais žmonės susižavėjo holistine medicina, pradedant eteriniais aliejais ir baigiant natūraliomis peršalimo ligų gydymo priemonėmis. Nuotraukų žymių su žodžiu „holistinis“ padaugėjo 55 proc. Tačiau būkite atsargūs: nors socialiniuose tinkluose galima išvysti daug įkvepiančių idėjų, prieš išbandydami naują gydymo būdą pasikonsultuokite su gydytoju. Kai kurios natūralios priemonės taip pat gali pakenkti sveikatai.

8. Detoksikuojančios arbatos

Vadinamos detoksikuojančios arbatos pradėjo populiarėti dar 2015 metais. Tokios garsenybės kaip Kourtney Kardashian jas propaguoja kaip lieknėjimo priemonę. Atrodo, kad ši tendencija gyvuos ir 2016 metais, nes pastarosiomis savaitėmis žymių su namie gamintomis detoksikuojančiomis arbatomis padaugėjo net 60 proc. Tiesa, „Health“ mitybos redaktorė Cynthia Sass pažymi, kad tyrimai su detoksikuojančiomis arbatomis yra labai menki. Be to, kai kurios arbatos gali sukelti tokius nemalonius šalutinius poveikius kaip nemiga, pilvo skausmai ir viduriavimas.

Geriau užsiplikykite didelį puodelį žaliosios arbatos: tai gėrimas, kurio nauda sveikatai yra reali ir įrodyta moksliniais tyrimais. Jie rodo, kad žalioji arbata padeda lieknėti, mažina kraujo spaudimą ir net apsaugo nuo Alzheimerio ligos.

9. Sausas trynimasis šepečiu

Daug žmonių prieš maudymąsi po dušu pradėjo praktikuoti sausą trynimąsi – sausos kūno odos trynimą kūno šepečiu. (Žymės su šia praktika išaugo 41 proc.) Nors teigiama, kad toks masažas padeda suaktyvinti kraujotaką ir išvaryti iš organizmo toksinus, daug tyrimų šia tema nėra. Tačiau niekas neneigia, kad trynimasis kūno šepečiu gali suteikti energijos ir nutrinti senas odos ląsteles.

10. „Jiu jitsu“

Pastarosiomis savaitėmis „Pinterest“ žymių su brazilišku sportu „jiu jitsu“ - maišyta rytietiškų dvikovų forma – padaugėjo 39 proc. Atrodo, kad žmones žavi galimybė per šias treniruotes sudeginti nemažai kalorijų ir išmokti savigynos judesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)