Pacientams, kurie įsigyja leidžiamą insuliną, nereikės primokėti – dalį kainos kompensuoja valstybė, kitą dalį prisiima EUROVAISTINĖ, rašoma pranešime spaudai.

„Esame savo srities profesionalai ir visuomet ieškome geriausio sprendimo mūsų klientams. Tikimės, kad šis veiksmas bus reikšmingas diabetu sergantiems žmonėms ir prisidės prie geresnės pacientų savijautos“, - sako EUROVAISTINĖ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Cukrinis diabetas – liga, kurią sukelia angliavandenių apykaitos sutrikimai, lemiantys gliukozės kiekio kraujyje padidėjimą, arba sumažėjimą. Pasaulyje cukriniu diabetu serga apie 100 mln. žmonių, Europoje – apie 26 mln. Lietuvoje registruota apie 54 000 sergančiųjų cukriniu diabetu, iš jų nuo insulino priklausomų apie 8 000, nepriklausomų apie 42 000, su tolerancijos gliukozei sutrikimu apie 4 000. Lietuvoje yra apie 350 cukriniu diabetu sergančių vaikų.

Pasiūlymas galioja perkant su kompensuojamųjų vaistų pasu, esant 100 proc. kompensacijai, pagal administracijos patvirtintą sąrašą. Pasiūlymas galioja iki 2016 m. balandžio 30 d. ir administracijos sprendimu gali būti pratęstas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)